marți, 16 septembrie 2008

Un politician normal, într-o ţară anormală



Afara ploua cu galeata, iar in fata locuintei, care nu e vila, ci un bloc din zona Pietei Unirii, nu asteapta niciun sofer sau brigada de SPP-isti. Cei doi o iau agale, pe jos, pana la o taraba de flori, de unde cumpara un buchet nici prea-prea, nici ostentativ. In jur, continua sa ploua, dar barbatului pare sa nu ii pese, nici macar nu si-a luat umbrela, doar fetita are una, mica, de copil. Cand ploaia se opreste, o strange si o tine singura in manuta, pentru ca ghiozdanul e carat de tati. Ajung, in cele din urma, la scoala "Ion Creanga", unde se pregateste festivitatea de deschidere a anului scolar. Nu le sare niciun comitet profesoral in intampinare si nu exista covor rosu, desi, acum doi ani, barbatul a avut sansa de a prelua Ministerul Educatiei, dar a refuzat. Nici macar nu e o plimbare electorala, caci politicianul si-a ales colegiul in alt sector.
Barbatul in cauza e Crin Antonescu, iar fetita e singurul sau copil, Irina, in varsta de opt ani. Ar mai fi putut exista o surioara a Irinei, dar soarta nemiloasa a vrut altfel, iar prima fetita a lui Antonescu a murit dupa nastere. Nu mult dupa aceea, Irina a ramas orfana de mama, pentru ca Aurelia Antonescu nu a mai putut indura batalia cu cea mai cumplita dintre boli, cancerul, si si-a pus capat zilelor. De patru ani incoace, Crin Antonescu incearca sa fie si mama si tata pentru micuta, ajutat de fosta sa soacra. Nu a avut curajul, pana acum, sa incerce o alta casnicie, pentru ca s-a temut, spun colegii de partid, ca fetita sa va suporta greu o alta mama.
Ieri, paparazii Cancan au surprins un lucru iesit din comun: un politician normal, intr-o tara anormala. In Romania, din pacate, normalitatea merge singura, tacuta si fara girofar, prin ploaie...
Sursa: www.cancan.ro

Niciun comentariu: