sâmbătă, 20 septembrie 2008

I-au tăiat piciorul

Fost campion al României cu FC Argeş, Dinamo şi Steaua în '70-'80, lui Viorel Turcu i s-a amputat ieri piciorul stîng, de la gambă, la Spitalul Colentina

Campion al României cu FC Argeş, Steaua şi Dinamo, Viorel Turcu, 48 ani, trece prin momente dificile. Ieri după-amiază, la secţia de ortopedie a Spitalului Clinic Colentina, fostului fotbalist i-a fost amputat piciorul stîng de la gambă. La capătul intervenţiei chirurgicale ce a durat aproape două ceasuri, Turcu a fost readus în salonul în care se află de o săptămînă.
Motivul pentru care medicii au recurs la soluţia extremă a fost explicat chiar de fostul atacant: "În 2005, în timp ce mutam mobila prin casă, aceasta mi-a căzut pe picior. Nu m-am dus imediat la doctor, ci după trei săptămîni, cînd durerile deveniseră insuportabile. Căzusem rău de tot în groapă, mai aveam niţel şi se punea pămînt peste mine". Operat de patru ori, fostul stelist nu a scăpat de infecţia osului calcaneu. Antibioticele au fost neputincioase, în condiţiile în care Turcu suferea şi multă vreme şi de un diabet sever. Amputarea a rămas singura soluţie. Şi fostul jucător a cedat, doar ca să să scape de calvarul şi durerile care l-au chinuit în ultimii 3 ani.
Sursa: www.gsp.ro

Un comentariu:

Daniel Mălăelea spunea...

Amintiri cu Gicu Dobrin
Viorel Turcu a povestit cu regret amintiri din cariera de fotbalist: "Eram dreptaci, dar golurile spectaculoase le dădeam cu stîngul. Am debutat la Argeş cînd aveam 17 ani, într-un joc cu Bihorul. Aveam nevoie de un egal pentru a fi campioni, iar ei de victorie spre a se salva de la retrogradare. Prin minutul 62, regretatul Dobrin m-a lăsat singur cu portarul advers de la jumătatea terenului şi am egalat. Dar în final, am pierdut".