marți, 2 septembrie 2008

Fondurile pentru mierea de albine care se va acorda preşcolarilor şi şcolarilor vor fi alocate de la bugetele locale


În şedinţa de Guvern de miercuri, 27 august, a fost aprobată propunerea Ministerului Educaţiei ca fondurile necesare pentru mierea de albine care se va acorda preşcolarilor şi şcolarilor să aibă aceeaşi sursă de finanţare ca şi produsele lactate şi de panificaţie. Propunerea şi modificările aferente sunt incluse într-o Ordonanţă de modificare a Legii nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolarii şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional.
Astfel, sumele pentru mierea de albine care va fi distribuită ca supliment nutritiv preşcolarilor şi şcolarilor din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional vor fi suportate, începând cu 1 ianuarie 2009, din bugetele locale ale judeţelor, sectoarelor municipiului Bucureşti, respectiv ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, după caz, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.
Iniţial, Legea nr. 509/2006 prevedea ca fondurile necesare pentru acordarea de miere de albine să fie alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Având în vedere însă, faptul că Ordonanţa 32/2001 stabileşte că finanţarea învăţământului preuniversitar se face din bugetele locale ale judeţelor, sectoarelor municipiului Bucureşti, respectiv ale comunelor, oraşelor şi municipiilor, după caz, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, Executivul a aprobat noua ordonanţă care reglementează sursele de finanţare.
Numărul estimat de beneficiari ai acordării de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolarii şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confessional este de 1.400.000.
Normele de aplicare a Ordonanţei vor fi întocmite de Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, în termen de 60 de zile de la data publicării sa în Monitorul Oficial şi vor fi aprobate prin Hotărâre de Guvern.
Sursa: www.edu.ro

Niciun comentariu: