luni, 8 septembrie 2008

Dascălii ar putea chiuli în prima zi de şcoală

Şcoala ar putea începe fără profesori dacă preşedintele Camerei Deputaţilor nu va introduce în această săptămână pe ordinea de zi, în regim de urgenţă, proiectul de lege care pre vede majorarea cu aproximativ 50% a salariilor personalului din educaţie.
Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN), Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia „Spiru Hret“ au anunţat proteste de amploare pe 15 septembrie.
Legea care prevede majorarea salariilor cadrelor didactice a fost adoptată în luna aprilie de senatori. Pentru a putea fi aplicată, aceasta are nevoie şi de votul Camerei Deputaţilor. Dacă modificările propuse de senatori vor fi adoptate, conform calculelor guvernului, un profesor universitar va avea un salariu mai mare cu 74%, iar un profesor de liceu sau de şcoală generală cu 54%. Mai exact, salariul mediu din învăţământ va ajunge la aproximativ 1.800 de lei net.
Deputatul Ecaterina Andronescu susţine că proiectul de lege a obţinut toate avizele necesare şi urmează să fie înscris pe ordinea de zi la Camera Deputaţilor.
Sursa: www.evz.ro

Niciun comentariu: