joi, 18 septembrie 2008

Cursurile la clasele întâi şi a doua nu vor mai începe înainte de ora opt

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a interzis, de joi, începerea cursurilor înainte de ora opt pentru elevii din clasele întâi şi a doua, pentru a nu suprasolicita fizic şi psihic şcolarii mici.
Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT) a solicitat, joi, printr-o notă transmisă inspectoratelor şcolare judeţene, să ia măsurile necesare organizării cursurilor pentru învăţământul primar în programul de dimineaţă.
În plus, conform aceluiaşi document, pentru a nu suprasolicita fizic şi psihic şcolarii mici, este interzisă începerea cursurilor înainte de ora opt pentru elevii din clasele întâi şi a doua.
"Raţiunea care stă la baza acestor decizii este aceea de a asigura un regim de viaţă sănătos, raţional şi care să influenţeze pozitiv evoluţia şcolară a elevilor din învăţământul primar", se mai arată în comunicatul citat.
Reprezentanţii MECT corectează şi o informaţie eronată apărută în presă şi precizează faptul că nu a trimis inspectoratelor şcolare nicio decizie privind eliminarea serviciului efectuat de elevi în şcoli.
"Hotărârile de a avea sau de a nu avea elevi de serviciu pe clase sau şcoală rămân strict la latitudinea conducerii instituţiilor de învăţământ preuniversitar", se mai precizează în comunicatul de presă.
http://www.mediafax.ro/social/cursurile-la-clasele-intai-si-a-doua-nu-vor-mai-incepe-inainte-de-ora-opt.html?1688;3196055

Niciun comentariu: