marți, 9 septembrie 2008

RCS & RDS si Antena 1 sunt de acord sa cedeze meciuri concurentei

Vesti bune pentru fanii fotbalului. Sunt sanse mari ca, incepånd cu etapa de saptamåna viitoare, sa se poata viziona mai multe meciuri din Liga I. Presati de faptul ca au mai ramas doar cinci zile pana la termenul limita cand detinatorii drepturilor TV trebuie sa respecte prevederile contractuale (cele cu privire la acoperirea a cel putin 60 la suta din populatia tarii ca audienta pentru partidele din prima liga), negocierile cu alte trusturi au fost intensificate. Conform unor informatii neoficiale, RCS&RDS si Antena 1 vor ceda, contra unei sume consistente, doua optiuni pe etapa catre Realitatea Media. Practic, canalul Telesport ar urma sa transmita optiunile 2 si 4 din fiecare etapa, derby-ul fiecarei runde urmand sa fie difuzat pe Antena 1 sau GSP TV. Aceasta varianta este acceptata si de conducerea Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir afirmand ca astfel s-ar evita refacerea licitatiei.
Intentia montarii unui milion de antene Digi TV, anuntata de firma RCS in urma cu o saptamana, s-a dovedit a fi o utopie imposibil de pus in practica.
Contactat telefonic, directorul Telesport, Vlad Enachescu, a evitat sa se pronunte in legatura cu acest subiect: „Se poarta discutii in continuare, dar nu este nimic finalizat”. In cazul in care RCS&RDS si Antena 1 vor ceda meciuri concurentei, atunci si cei doi mari operatori de televiziune prin cablu vor cadea la o intelegere: UPC sa introduca posturile Gazetei in grila, iar RCS sa accepte ca Telesportul sa revina in pachetul de programe.
Sursa: www.gardianul.ro

Niciun comentariu: