marți, 15 decembrie 2009

Urmeaza si alte zile libere fara plata?

La sedinta de Guvern din aceasta saptamana, premierul interimar Emil Boc le-a comunicat ministrilor ca, pana la sfarsitul acestei saptamani, fiecare minister trebuie sa intocmeasca un grafic cu zilele libere, fara plata, pentru toti angajatii. Practic, fiecare angajat de la stat va avea patru zile libere in fiecare luna, fara plata, din ianuarie pana in iunie, ceea ce inseamna ca in cele 27 de saptamani bugetarii vor sta acasa fara bani timp de 24 de zile.

In acest fel, o luna de zile vor lucra gratis sau vor sta acasa fara bani. Printre primele institutii care s-au conformat dispozitiilor lui Boc si deja au intocmit listele cu zilele libere se numara ministerele Transporturilor, de Interne si Economiei. Aceasta masura a fost luata de Executiv ca urmare a faptului ca nu exista suficiente fonduri pentru salariile bugetarilor si astfel se se estimeaza o economisire sustantiala a banilor.
http://www.agentia.org/anchete/Bugetarii-24-de-zile-fara-bani--255.html
Cam aceeasi informatie mi-a dat-o zilele trecute si o colega de la sindicat. Ar fi foarte bine sa fie doar zvonuri, dar cam toate zvonurile din ultimul an s-au adeverit. Mie imi este clar ca, avandu-i la guvernare tot pe ei, vom trai din ce in ce mai bine.

5 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Ce inseamna "vor lucra gratis"? Nu stiam ca romanii traiesc pe vreo plantatie de sclavi...

Anonim spunea...

suntem umiliti pentru ca acceptam aceasta situatie -de a munci fara a fi platiti.

turisticus spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Mirea spunea...

Boc e un neputincios,un becisnic politic,putea sa si moara acum cativa ani in studioul antenei 1(emisiunea lui Andrei Gheorghe),oricum nu schimba el situatia.Mai bine ar fi sa'l ignoram complet,ca si cum n'ar fi existat(poate nici acum nu exista).

Anonim spunea...

Lasati dragilor toate grijile deoparte ....avem ministru fost lider sindical..onorabilu Croitoru O sa curga laptele si mierreeeeaaa.....mama, mama! Vom vedea (oare pentru a cata oara ? ) cum liderii sindicali lupta dezinteresat pentru bobor, cum nu au alt scop in viata decat sa ne fie noua bine. Traiasca sindicatul! Traiasca liderii!...mama lor de borfasi...