miercuri, 30 decembrie 2009

Băsescu: Titularii sunt 174.669, ceilalţi merg acasă

Reducerea numărului de posturi din învăţământul preuniversitar ar putea fi devansată faţă de calendarul stabilit de Guvern. Astfel, cei 33.0000 de suplinitori şi membri ai personalul auxiliar din şcoli, grădiniţe şi licee ar putea fi trecuţi în şomaj înainte de începerea noului an şcolar. Prezent într-o emisiune difuzată aseară la OTV, preşedintele Traian Băsescu a declarat că şirul disponibilizărilor din învăţământ nu va fi limitat la programul de reducere a posturilor dezvoltat de cabinetul Boc.

Băsescu a spus că se aşteaptă şi ca numărul materiilor studiate de liceeni să fie redus de la 13-14 la 6-7 pe an. Astfel, alţi dăscăli vor trebui să îşi caute un nou loc de muncă.

“Eu sper că anul şcolar 2010-2011 va începe în cu totul altă structură de învăţământ. De exemplu, copiii învaţă astăzi la liceu 13 materii, chiar 14 materii. Într-un sistem de educaţie reformat, numărul de materii trebuie să fie 6-7 materii pe an. Dacă se face şi reforma curiculară, există posibilitatea unei disponibilizări mai ample”, a afirmat şeful statului.

Aceştia se vor alătura celor 33.000 de cadre din învăţământul preuniversitar care vor fi disponibilizate în cursul anului viitor. Practic, personalul va fi redus cu 10%, la 306.000 locuri bugetate. Potrivit hotărârii de Guvern, disponibilizările se vor face etapizat, respectiv până la 31 august şi 31 decembrie 2010.

Astfel, Executivul a decis ca aproximativ 15.000 de locuri de muncă din învăţământul preuniversitar să fie desfiinţate în prima parte a anului viitor, pentru reducerea costurilor din sistemul public. Măsura vizează 6.000 de posturi ocupate de dascălii ieşiţi la pensie, diferenţa fiind acoperită de posturi auxiliare. Decizia nu vizează personalul didactic calificat, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

aici
Doamne, oamenii aceştia mai au multe astfel de idei? Oare nu se găseşte nimeni să le spună că în învăţământ nu există doar profesori titulari, ci şi profesori suplinitori calificaţi? Aceşti colegi suplinitori au aceeşi pregătire, aceeaşi experienţă, aceleaşi grade didactice ca şi profesorii titulari. Cum poate cineva să se gândească la faptul că în liceu s-ar putea studia doar 6-7 discipline? Şi care ar putea fi acestea? Într-un fel, mulţi dintre noi îşi merită soarta. Ştiu foarte mulţi colegi care, deşi ştiau ce urmează să se întâmple, au votat candidatul PDL.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sa stii sa citesti subtitrarea la filmele de bataie....ca la alea porno nu e cazu :))(Citire deci )....sa stii sa aduni la magazin banii ...sa nu te insele(Armetica ) ...si ...cam atat Eventual un pic de informatica sa stii de unde sa dai drumu la calculator Cam atat e tot ce ti trebuie ...restu...gargara ! Eu zic ca si 7 materii e mult
Pachitu Andrei elev cls a 12-a

Daniel Mălăelea spunea...

Despre reducerea numărului de materii şcolare, Miclea spune că „se va face o rearanjare”: „Peste hotare există materia numită ştiinţe, ce cuprinde fizică, chimie şi biologie, domenii care interacţionează. Asta se poate face şi la noi. În plus, va fi şi şcoala de după şcoală, unde elevii îşi vor face temele”. Miclea crede că profesorii disponibilizaţi se pot reprofila pe alte materii pentru a se acoperi deficitul la obiecte ca engleză, germană sau informatică. (www.evz.ro)

Anonim spunea...

Daca e sa fim sinceri cu noi insine ....cel putin jumatate din personalul didactic e ...un fel de paznic ca sa nu iasa golanii din clase pe strazi!...educatie nu fac nici cat negru sub unghie....asa ca...cifra e inca f mica pt restructurari

Vio spunea...

Scoala romaneasca pute de coruptie. Colegiul Cosbuc este un exemplu. Directoarea face teatru erotic pe banii de la fondul scolii.
Sume impresionante sunt cheltuite pe achizitii trucate.
Directorii prospera, elevii fumeaza si se drogheaza. Totul merge prefect, cum a fost programat.