miercuri, 23 decembrie 2009

Oare ce vrea de fapt Salavastru?

Episodul I

Scrisoarea unui liberal catre colegii democrati

Voi recunoaste de la inceput ca sunt subiectiv:
-in primul rand ca am fost impreuna cu unii(PD/PLD/PDL)
- am fost membru al PD 7 ani (1994-2001)
- am fost membru in echipa Aliantei Dreptate si Adevar (2004)
- am fost co-echipier in PNL cu multi actuali PDL-isti trecuti pentru scurt timp prin PLD

- in al doilea rand, ca am fost mereu impotriva celorlalti (FDSN/PDSR/PSD)
- in 1994, cand FDSN ii vana pe cei din FSN (reformistii din cel mai mare partid romanesc al anului 1990)
- in 1996-2000, cand PDSR sabota zi de zi Guvernarea CDR-PD
- in 2003-2007, cand PSD sabota zi de zi Guvernarea PNL-PD


Voi spune apoi ca e un moment de rascruce pentru tara, un timp in care alegem calea spre democratie sau calea spre democratia originala.

E momentul pentru aceasta scrisoare deoarece zilele lui Traian Basescu in politica sunt numarate.

Ce se intampla zilele acestea ma ingrijoreaza. Imensa forta care parea a fi Traian Basescu este ingenuncheata de o forta ce pare a-i fi superioara. Lantul de dezvaluiri, campaniile media, pozitiile liderilor de opinie din societatea civila sunt opera unui adversar redutabil.
E un adversar care are prieteni in Serviciile Secrete romanesti, e un adversar care are mii de oameni infiletati pe functii publice in toate institutiile statului, asezati acolo inca din anii 80 si apoi in 1990-1996, 2000-2004.
E un adversar care beneficiaza de tehnicile securisto-comuniste ale fostilor nomenclaturisti de rang 2,3,4 din PCR.
E un adversar care, ca partid, e organizat in cel mai eficient stil al PCR.

Ca om de partid am luat lectii incredibile in aceste 8 luni de guvernare maro.

Cunoscand modelul Guvernarii DA, cand liberalii cu Prim-Ministru din sanul lor au fost haituiti permanent de Traian Basescu (si PD), am crezut (eu si toti cei din jurul meu) ca PSD va fi victima in aceste luni. La Cotroceni era tot Traian Basescu, DNA era tot la el si PDL avea, in plus, Prim-Ministru.

N-a fost asa. Am asistat, in mod paradoxal, la un PDL haituit permanent si la un Basescu mereu in defensiva. Aceste luni au fost dovada ca PSD este partidul cel mai periculos din Romania.

Vazand metodele PSD de acum, cunoscand ce au facut cand au stapanit Romania (1992-1996 – Bancorex, Banca Agricola, patrulaterul rosu; 2000-2004 – cand si presa era subjugata partidului-stat), cunoscandu-le retelele electorale din mediul rural, cunoscandu-le electoratul captiv de la sate si din cartierele muncitoresti ale oraselor, consider ca adevaratul pericol pentru democratia romaneasca este PSD-ul.


In scrisoarea din 4 ianuarie 2009, am propus crearea unei drepte puternice in Romania, impreuna cu PDL. Am fost acuzat de colegii mei pentru ca toti suprapuneau imaginea PDL de cea a lui Traian Basescu.

Eu propun astazi DESPRINDEREA DE TRAIAN BASESCU. Eu propun astazi desprinderea de Traian Basescu a PDL-ului, a Guvernului, a Romaniei.

De ce le propun colegilor democrati desprinderea de Traian Basescu?

Intai ca, prima consecinta va fi dureroasa pentru ei dupa caderea lui Basescu. Atunci PDL se va risipi in 7 zari si va avea soarta PNTCD-ului. A doua zi veti fi urmariti cu dosare penale (ca asa e traditia la romani). A treia zi PSD-ul va conduce din nou Romania (ca in anii Nastase?). Vom face atunci un pas inapoi pe drumul spre democratie autentica, spre un adevarat stat de drept.

De ce e Basescu rau si pentru voi, colegi democrati?

Traian Basescu e cel care:

- a pus in locul vostru, al veteranilor PD, ca demnitari pitipoance (Udrea, Ridzi, Anastase);

- a pus un papagal (in sensul reproducerii fara discernamant a oricarei fraze de la Cotroceni) ca Presedinte al partidului vostru si ca Prim-Ministru. E corect pentru voi, fondatorii partidului, sa fie ales la sefia partidului unul ca Boc?

- va foloseste pentru a se imbogati si a-si imbogati familia. Nu sunt amarati nici Mircea Basescu (care obtine lejer teren de la stat, care e baiat destept in energie, care face afaceri cu armament, care schimba masinile de lux de la zi la zi), nici Ioana Basescu (care obtine contracte cu Primaria Craiovei, care are vila de 1 mil. de euro, care schimba masinile de lux de la zi la zi), nici Elena Basescu (care schimba masinile de lux, gentile de firma, hainele de firma, pantofii de firma de la zi la zi). Despre mezina sa va mai amintesc ca fitele de copil de bani gata l-au facut pe tatal sau sa-si piarda simtul masurii si s-o impuna pentru Parlamentul European? A fost frumos sa munciti pentru o copilita imatura si agramata? Nu e amarat nici macar Traian Basescu cel cu casa din Mihaileanu sau cel cu “Flota”;

- v-a izolat pe esichierul politic romanesc. Aflu ca incepand cu Parlamantul si ajungand la intalnirile publice din sate si orase, voi, membrii PDL, va simtiti stingheri. Sunteti marginalizati si nimeni nu vorbeste cu voi!

- a creat un stat securistic in care chiar voi sunteti urmariti, filmati, inregistrati, un stat unde procurorii DNA asculta de comenzi de la Cotroceni;

- a facut din Rusia unul din cei mai mari dusmani ai Romaniei;

- este ignorat de liderii europeni la intrunirile internationale.


Imi spune cineva mai batran ca de la conducerea CPUN-ului i s-a dat ordin lui Basescu sa distruga partidele istorice din Romania? O fi adevarat? O fi minciuna?

Ce am vazut in doua episoade ma pune pe ganduri:
- a dinamitat Guvernul CDR-PD si a contribuit la disparitia unui mare partid istoric (PNT-CD);
- a dinamitat Guvernul PNL-PD si, prin provocarea ruperii unei aripi din PNL (PLD), ar fi vrut sa contribuie la disparitia celui de-al doilea (si ultimul) partid istoric (PNL).


Ceea ce vreau sa propun astazi democrat-liberalilor este desprinderea de Traian Basescu si crearea unei drepte puternice in Romania.

De aceea, le propun colegilor democrat-liberali din toate Romania, sa inteleaga de ce e rau Basescu pentru partidul lor si pentru tara dar si sa se gandeasca la raul ca PSD sa conduca din nou Romania.(27 august 2009)
Sursa: http://salavastru-valerian.blogspot.com

Episodul II
Contra pe fata
Desi Crin Antonescu a afirmat in fata ziaristilor ca liberalii vor vota astazi in unanimitate impotriva noului Guvern, imediat au aparut voci care l-au contrazis pe seful PNL. Turcanu anunta inca de saptamana trecuta ca va vota favorabil investirii noului Cabinet Boc. Odata cu anuntul lui Turcanu a aparut si pozitia finului lui Relu Fenechiu, seful liberalilor ieseni Valerian Salavastru, care i-a cerut lui Antonescu sa depuna armele. Intr-o postare pe blogul sau Salavastru l-a criticat pe seful liberalilor ca ia deciziile in partid numai dupa ce se consulta cu Norica Nicolai si Ludovic Orban. In aceeasi postare Salavastru i-a reprosat lui Antonescu si faptul ca este smecher, "numai ca s-a antepronuntat de fiecare data". "Si numai ca si-a batut joc de Delegatia Permanenta, atunci cand, desi reprezentantii filialelor ar fi vrut sa voteze intrarea sau nu la guvernare, el a facut un artificiu si a propus votarea sau nu a unei <>," a mai scris liberalul iesean.
Debarcarea lui Antonescu se apropie

Surse din partid ne-au precizat ca demersul lui Salavastru vine dupa ce acesta s-a consultat cu cativa vicepresedinti si membri ai Biroului Politic Central. "Speram ca Antonescu si cei de pe langa el sa recunoasca faptul ca au avut o prestatie lamentabila in tot anul 2009", spun sursele citate. Pe de alta parte, aceleasi surse spun ca a venit "timpul pentru un Congres, precum si timpul debarcarii lui Antonescu". Salavastru a concluzionat in postarea pe blog: "Inlocuirea <> (care se rotesc intre ei la conducerea PNL) cu reprezentanti ai filialelor e solutia pentru Biroul Politic Central. Cred ca o pauza de doi-trei ani pentru toti cei care au fost membri in BPC in ultimii cinci ani e de bun-simt".
Sursa: ziarul ,,Ziua'' din 23 decembrie 2009

5 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Nu stiu de ce presa da atentie acestui.. nimeni. Ia uite ce comentariu are pe blog:

lissa spunea...
valerica, vezi-ti de ale tale. O sa ajungi sa traiesti in codru. Ce societate te-ar ma tolera?



Hahaha

Daniel Mălăelea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Daniel Mălăelea spunea...

Cata credibilitate poate sa aiba un astfel de personaj? Dar strica imaginea PNL. Numai de asta nu avem nevoie acum.

Anonim spunea...

Acea prestatie "lamentabila" a lui Crin Antonescu, i-a adus acestuia un procent de 20% si respectul nostru, al tuturor celor care l-am votat. Iar daca PNL nu va pricepe intr-un final ca imaginea buna pe care o are acum, se datoreaza in mare parte presedintelui sau, va face o mare greseala si va plati pentru ea la viitoarele alegeri. Daca PNL va considera ca niste personaje de genul lui salavastru valerian sau viorel catarama sunt mai bune decat domnul Crin Antonescu, nu va avea de castigat decat dispretul total al celor care au crezut sincer in onoarea acestui partid.

Daniel Mălăelea spunea...

Anonimule, ai scris frumos despre Crin. Acesta este adevarul. Si eu gandesc la fel. Crin reprezinta speranta noastra.