miercuri, 23 decembrie 2009

Funeriu: Profesorii ar putea fi trimisi in concediu fara plata anul viitor

Finantarea educatiei ar trebui sa ajunga la 6 la suta din Produsul Intern Brut in 2010. Profesorii nu scapa insa de pericolul concediului fara plata. Din contra, potrivit ministrului desemnat al Educatiei, Daniel Funeriu, profesorii ar putea fi trimisi in concediu fara plata si anul viitor, potrivit Realitatea FM. Daniel Funeriu s-a declarat increzator ca anul viitor, educatia va primi 6% din PIB. Cat priveste concedierile in sectorul bugetar de anul viitor, Funeriu a declarat ca peste 100.000 de persoane isi vor pierde locul de munca. Din 5 ianuarie, comisiile parlamentare se reunesc pentru a incepe discutiile pe bugetul de anul viitor, a adaugat Funeriu.
Sursa: www.ziua.ro
Domnule Funeriu, s-a ales praful de şcoala românească. În loc să-i ţinem pe copii la şcoală, noi mai bine îi lăsăm pe stradă? Cum vom mai putea parcurge programa şcolară? Cum vom mai putea lucra diferenţiat şi cum vom mai putea forma competenţe, când şi aşa timpul era insuficient? Oare care vor fi rezultatele la examenele naţionale în aceste condiţii?

3 comentarii:

Liviu spunea...

Eu propun ca sindicatele din educatie sa trimita repejor la guvern o scrisoare de multumire.

Asta in semn de protest, desigur, ca doar isi rup camasa de pe dansii luptand pentru drepturiloe profesorilor :)

Anonim spunea...

Tot acest limbaj de lemn....invatarea centrata pe elev, competente bla bla ...cand de fapt in spate e un mare hauuuu...un mare gol...ma dezgusta profund. Stim cu totii ca in 90 % din cazuri scoala nu e decat o asociatie caritabila pentru profesori..un loc de unde cei in varsat de 50-60 ani pe care nu i ar mai angaja nimeni primesc un fel de ajutor social...ca salariu nu e ..eficienta ZERO rezultate ZERO se acopera unii pe altii intr un mare stil De fapt banii mei din impozite si taxe sunt furati....ca si in sanatate ca peste tot. Hai sa fim cinstiti ....luati un absolvent de liceu industrial Veti vedea ca in 99,9 % din cazuri banii nostri s au dus degeaba in salarii ...etc cheltuieli pt acola....nu stiu nimic, nici cele mai elemantare notiuni. Domnule M nu vreau sa mi dati dreptate aici...uitati va in oglinda!...stiti ca am dreptate!!
Marin Daniel

Daniel Mălăelea spunea...

Aveti dreptate, dar nu generalizati. Nu dati vina doar pe profesori. Daca privesc in oglinda ma vad pe mine, dar nu in lumina aceea prezentata de dv. Ma vad pe mine muncind la catedra si in afara ei, in cadrul liceului si in afara lui, petrecandu-mi o mare parte din timpul liber alaturi de copiii de la liceu si nu alaturi de copilul meu, ma vad pe mine facand eforturi sa acopar cele mai elementare cunostinte despre viata, cele mai elementare reguli de comportament civilizat pe care o mare parte dintre elevi nu le au din familie, ma vad pe mine in rolul de parinte pentru multi dintre elevii ai caror parinti sunt in strainatate sau lipsesc cu desavarsire. Eu merit cu prisosinta putinii bani pe care mi-i acorda statul roman ca rasplata a muncii mele. Ca mine mai sunt multi alti profesori.