miercuri, 9 decembrie 2009

Antonescu: Dacă va exista o majoritate parlamentară, iar PNL va da premierul, eu voi fi acela

Liderul PNL a exclus posibilitatea ca altcineva din partid să fie premier în locul său şi a precizat că este deschis inclusiv la discuţii pe tema formării unei majorităţi de guvernare inclusiv cu PD-L. Condiţiile sunt ca judecătorii Curţii Constituţionale să-şi dea verdictul pe tema noului mandat al lui Traian Băsescu, Liviu Negoiţă să-şi retragă mandatul de premier, iar viitorul guvern să nu fie o marionetă a preşedintelui.

Crin Antonescu îi transmite voalat lui Tăriceanu că doar el ar putea fi premierul PNL
"Dacă ar exista o majoritate parlamentară sau PNL i-ar reveni postul de premier, aş fi gata să-mi asum această funcţie. Nu cred însă că este o variantă probabilă. Altă variantă nu ar fi. Este normal ca preşedintele partidului să-şi asume acest lucru", a declarat preşedintele PNL, Crin Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent Central şi cu câteva minute înaintea de reuniunea Comitetului Executiv Naţional.

Antonescu a precizat că PNL va discuta cu toate formaţiunile despre formarea unei majorităţi de guvernare, deci inclusiv cu PD-L, cel care astăzi printr-o scrisoare trimisă de preşedintele Emil Boc, i-a invitat pe liberali la negocieri. PNL are însă condiţii înainte. Unele mai mult formale, deocamdată: să existe o decizie a Curţii Constituţionale în privinţa validării sau invalidării realegerii lui Traian Băsescu ca preşedinte al României, iar premierul desemnat Liviu Negoiţă să renunţe la mandat.
http://www.realitatea.net/antonescu--daca-va-exista-o-majoritate-parlamentara--iar-pnl-va-da-premierul--eu-voi-fi-acela_691192.html
De ieri am afirmat faptul că, dacă PNL va da viitorul prim-ministru, doar Crin Antonescu poate fi acela. E o variantă destul de puţin probabilă, dar nu imposibilă. Intrarea la guvernare a PNL alături de PDL cu un prim-ministru din partea PDL ar pune în pericol existenţa PNL.

Niciun comentariu: