marți, 1 decembrie 2009

Corneliu Coposu s-ar fi aliat astăzi cu PSD? Eu cred că da.

Dumnezeu să-l odihnească pe Corneliu Coposu. Câtă nevoie are viaţa politică românească de un astfel de om politic!





8 comentarii:

Mirea spunea...

Totusi,Coposu a fost arestat de comunisti domnule diriginte.E o viziune imposibila si oricum nu putem gandi ce s-ar fi intamplat daca.Personalitatea si pozitia unor monumente ca Tutea,Coposu,Vulcanescu,Maniu(ultimii doi morti in temnita comunista), nu "s-ar fi" aliat niciodata cu acest construct politic "menit" sa salveze Romania.

Daniel Mălăelea spunea...

Fosti comunisti exista si in PDL. Traian Basescu este la fel de comunist ca si Ion Iliescu.
Coposu a fost un luptator pentru democratie. Astazi singura sansa este victoria contracandidatului lui Basescu. Altfel, democratia va ramane doar un cuvant in vocabular.
Istoria nu se scrie cu daca si cu parca. Dar lucrurile evolueaza, oamenii se schimba. Principiile raman insa neschimbate. Aliantele se fac si se desfac in numele unor principii.

Mihai spunea...

nici un om cu coloana vertebrala dreapta nu s-ar alia cu comunistii.

nu, dupa tot ce s-a intamplat.
dar se pare ca multi au uitat asa de repede.

Daniel Mălăelea spunea...

Mihai, tu la care comunisti te referi? La cei din PDL? La cei din PSD? Fosti comunisti sunt raspanditi relativ uniform in toate partidele. Cred ca PSD apara astazi democratia. Chiar cred asta. Istoria ne-a dat inca o lectie.Dureroasa, dar adevarata.

Mirea spunea...

Nu'si apara decat conturile din banca,spinarea,zecile de masini,vilele de vacanta,amantele...nu doresc decat sa se capatuiasca nenorocitii,comunismul e peste tot...in primul rand n'ar trebui sa apere democratia ci tara,prin orice mijloace,democratice sau totalitare.

Daniel Mălăelea spunea...

Niciodata nu mi-au placut oamenii care doar critica, fara sa se implice, fara sa faca nimic pentru a schimba ceva. Nu toti oamenii sunt la fel. Nu toti politicienii sunt asa cum spui tu, Mirea. Stii ca te apreciez mult. Esti unul dintre tinerii care promit foarte mult. Dar nu ai fost intotdeauna atat de revolutionar, atat de radical. Au fost situatii in care si tu ai stiut sa-ti atingi interesul. Si tu ai aplicat proverbul ,,Capul plecat sabia nu-l taie''. Probabil că asa procedeaza uneori si oamenii politici.

Mirea spunea...

Vorbim de primi oameni din stat,eu n-am detinut in viata mea o functie ( mai ales de conducere)in sistemul de organizare bugetar din Romania.Eu "nu-s vinovat fata de tara mea" deocamdata,nu se stie ce ne rezerva viitorul.Critic pt ca am dreptul ca roman sa-mi exprim parerea referitor la tara mea,critic pt ca nu vreau sa fiu condus de comunisti sau de alte nationalitati.Coborati interesele tarii la nivel cotidian;sigur,nu toti politicienii sunt la fel dar majoritatea reprezinta cozile de topor ale unei ideologii care a schimbat in rau lumea.Respectul e reciproc,aprecierea de asemenea.

Daniel Mălăelea spunea...

Fostul preşedinte PNŢCD Ion Diaconescu consideră firesc sprijinul acordat de PNŢCD lui Mircea Geoană pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi spune că această decizie respectă linia Coposu. În plus, el adăugă că Traian Băsescu este, ca şi Ion Iliescu, un produs al sistemului comunist. (www.evz.ro)