marți, 8 decembrie 2009

PNL ar putea începe discuţii pentru formarea unui guvern cu condiţia ca premierul să fie un liberal

Liberalii ar putea să intre la guvernare alături de pedelişti dacă primul-ministru va fi numit din rândul PNL. Declaraţia a fost făcută în această dimineaţă de preşedintele PNL Crin Antonescu la Radio Guerrilla. "Singura formulă în care cu cineva ca Traian Băsescu sau cu cineva ca PD-L se poate discuta o guvernare este situaţia în care PNL deţine poziţia de premier. Asta ca să putem discuta. Nu spun că e suficient, sigur că ar însemna şi alte discuţii. După părerea mea cu PD-L aşa cum s-a dovedit şi în cazul nostru şi în cazul PSD este practic imposibil de guvernat. Dar ar fi singurul context în care s-ar putea deschide discuţia", a spus Crin Antonescu la Radio Guerrilla. "România are nevoie urgentă de un guvern. Pornind de la aceasta i-aş da un vot de investitură unui guvern PD-L", a spus Puiu Haşotii în această dimineaţă la Realitatea TV.
aici
Pare a fi cea mai bună variantă pentru România şi pentru PNL, deşi implică mari riscuri. Probabil că acestea vor fi asumate. Probabil că s-au tras învăţăminte din trecut şi nu se vor mai repeta greşelile din trecut. Cine ar putea fi prim-ministrul liberal? Eu nu văd decât două variante: Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu.

3 comentarii:

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Daniel,

Nu stiu cat o sa conteze aceste pareri ale noastre, membrii electoratului liberal, in decizia pe care PNL o va lua. Cert este ca, fara putinta de tagada, ca si intreaga societate romaneasca, PNL este impartit in doua.
A FI sau A NU FI la guvernare cu PD-L. Aceasta-i intrebarea!
Personal, as opta pentru consecventa si pentru pastrarea verticalitatii in politica romaneasca. Dar ma tem ca “fructul oprit” al guvernarii e mult mai dulce decat o “cireasa amara” a opozitiei!

Vom vedea!

Costi

P.S. Sa fim seriosi, nu da PD-L functia de prim ministru pentru nimic in lume. Daca ar fi asa, poate ca e o discutie de purtat!

Daniel Mălăelea spunea...

Costi, eu cred ca PDL va fi nevoit sa cedeze functia de prim-ministru. Altfel nu se va putea forma un guvern in perioada urmatoare. Si acest lucru este prioritatea 0 a Romaniei.

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Daniel, dar de teoria asta ce spui (e un comentariu de pe blogul Alinei Gorghiu) ?

"Mandatul lui Basescu conform Constitutiei expira pe data de 20 decembrie.
Se tergiverseaza pana atunci, pe tema contestatiei, validarea alegerilor.
Geoana devine, tot conform Constitutiei, presedintele Romaniei (e presedintele Senatului). Il desemneaza premier pe Johannis. Parlamentul (PSD+PNL+UDMR+minoritati) investesc Guvernul. Iar PD-L trece in opzitie.:)

Ei? Ce ziceti?
De Alex pe 8 December 2009 ”