marți, 8 decembrie 2009

BEC ia în calcul frauda electorală

BEC a decis, că două sesizări ale Alianţei PSD+PC de renumărare a voturilor în cinci secţii de votare din Caraş- Severin se încadrează la suspiciunea de fraudă electorală şi vor fi înaintate Curţii Constituţionale.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ a precizat că, în şedinţa de azi a Biroului

Electoral Central, au fost "îndelungi dezbateri" în privinţa celor două cereri ale Alianţei PSD+PC de renumărare a voturilor din secţiile 302, 162, 251, 188 şi 179 din Caraş-Severin, iar concluzia BEC este că aceste sesizări nu se încadrează în prevederile legale privind renumărarea voturilor, ci la suspiciunea de fraudă electorală, astfel că vor fi înaintate Curţii Consitituţionale.

Potrivit lui Muhuleţ, Alianţa PSD+PC reclamă că pe listele electorale au apărut semnături că ar fi votat ale unor persoane care nu se află în ţară.
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/879003/BEC-ia-in-calcul-frauda-electorala/

Ce consecinţe juridice va avea decizia Curţii Constituţionale în problema fraudei electorale? Vor fi anulate alegerile? Nu ar fi rău, dar asta este tot ceea ce ne mai lipsea. Vai de noi!


4 comentarii:

Liviu spunea...

Stati linistit - Curtea Constitutionala nu va da niciun verdict de repetare a alegerilor, indiferent cate vagoane de dovezi i se vor aduce :)

Mihai spunea...

nici in ruptul capului nu o sa dea cineva dreptate PSDului

nu in situatia de față.

Liviu spunea...

@ Mihai

Cei mai multi avem intuitia ca s-au produs tot felul de misculatii la aceste alegeri - e posibil si ca Basescu sa fi castigat prin frauda.

In anul de gratie 2009 nicio Curte Constitutionala din lume (de Romania sa nu mai vorbesc) n-ar avea curajul sa ia in consideratie aceste dovezi (daca ele exista) si sa anuleze alegerile.

PSD are nevoie de acest ritual ca mecanism de compensare. Ironia soartei este ca PSD devine victima unui sistem electoral putred la construirea cariuia a pus umarul serios.

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/12/romania-de-azi.html