sâmbătă, 19 decembrie 2009

''Independenta totala a Transilvaniei sau alipirea de Ungaria!''

Presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Izask Balasz a declarat sambata, la Targu Mures, ca spera sa faca pasi inainte pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc in perioada in care Ungaria va detine presedintia Uniunii Europene, transmite NewsIn. ''Ne pregatim si noi pentru viitoarele schimbari in politica europeana, in politica din Ungaria si, bineinteles, ca ne pregatim si pentru schimbarile care vor avea loc si la noi, in Romania.
El considera ca in cazul Tinutului Secuiesc ar trebui sa fie declarata autonomie teritoriala. ''Situatia minoritatilor difera. Acolo unde exista posibilitatea si sunt conditii pentru autonomie teritoriala, acolo autonomie teritoriala. De pilda cum este Tinutul Secuiesc si cum prevede Recomandarea 1201. Exista angajament din partea Romaniei sa fundamenteze politica minoritara pe Recomandarea 1201 a Consiliului Europei'', a aratat presedintele CNS.
Izsak Balasz a conchis ca ''trebuie sa gasita partea comuna care poate sa fie in reglementarea juridica europeana, poate sa dea nivelul minim a acelor drepturi care trebuie sa devina standarde internationale in privinta protectiei minoritatilor''.
La conferinta Consiliului National Secuiesc (CNS), care a avut loc sambata, la Tg Mures, redactorul-sef al unei publicatii din Miercurea Ciuc, Ferenczes Istvan, a declarat ca maghiarii din Transilvania ar fi trebuit sa ceara de la bun inceput autonomia totala sau alipirea la Ungaria. ''Trebuia sa cerem independenta totala sau alipirea de Ungaria'', a declamat Ferenczes de la tribuna conferintei, moment in care toata sala a aplaudat frenetic.
Sursa: www.ziua.ro
Acum UDMR este la guvernare şi probabil că visul maghiarilor din Transilvania este mai aproape de realizare. Dumnezeu să ne ajute să dovedim că noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni şi că această ţară trebuie să rămână aşa cum am moştenit-o.

Spaţiere de la stânga la dreapta

12 comentarii:

Anonim spunea...

Dumnezeu sa ne fereasca de conducatori gen Patriciu , Antonescu si gasca.. ! Astia sigur ne vand pentru cativa arginti....precum Iuda pe Domnul.

Daniel Mălăelea spunea...

Esti destept. De vandut o vand altii.

Unknown spunea...

nu stiu de ce dar presupun ca in maxim 50 de ani romania nu va mai exista pe harta. si nu spun asta din cauza ca toata lumea vrea sa fie autonoma. acum sincer daca as fi in locul maghiarilor din transilania si eu as vrea sa plec chiar si numai pentru a scapa de aceasta guvernare extrem de proasta pe care o are romania de 20 de ani incoace. abia astept sa termin liceul si facultatea dupa aceea pentru a putea pleca si eu in afara.

Daniel Mălăelea spunea...

PLecati voi, dragi tineri, daca asta doriti. Eu voi ramane mereu aici.

Mirea spunea...

Presupui prost...e o afirmatie absolut inexacta.Pt o afirmatie ca asta cu ceva secole in urma erai decapitat fara problema(asta ca sa'ti dai seamade sentimentul national,n'am nimic personal cu tn,nici nu te cunosc).Transilvania nu e pamant unguresc si nu va fi la fel cum Basarabia nu e pamant rusesc.Intreg guvernul nu e in stare sa conduca o comuna rurala,nu ne putem pune problema unei ruperi teritoriale.Romanul e intr'o degenerare ideologica si spirituala dar cand a trebuit a luat si topuru'n mana(un ex plauzibil ar fi faptul ca prin provincie si acum taranii de peste 80 de ani sunt in stare sa ucida pt o palma de pamant)...cineva contemporan cu noi spunea ca "...va fi razboi...";e foarte probabil si...necesar.Referitor la disparitia de pe harta,Cioran a spus un lucru genial(chiar daca mare parte din viata si'a petrecut'o in Franta):"Daca la un mom dat dispare poporul roman si se gaseste o singura carte a lui Mihai Eminescu,suntem salvati".N'am fost distrusi de cele mai mari puteri militare sau ideologice din istorie si pe deasupra ne'am pastrat si credinta nemutilata.Te rog ceva inainte sa pleci din tara...citeste'l pe Eminescu.

Mirea spunea...

Sentimentul care ma incearca din textul cu pricina este de al regreta clar pe Ceausescu din acest punct de vedere...

Duta spunea...

Mai Daniele? Chiar asta te framanta cel mai tare in zilele astea? Ca ungurii fura iar Transilvania?! Trist...

Daniel Mălăelea spunea...

Mai, Duta, tu esti prost?

Unknown spunea...

mirea poate o-i presupune eu prost, dar dupa cum sta economia romaneasca si guvernarea, asta e cam tot ceea ce cred ca s-ar putea petrece. am o ciudata presimtire ca vom ajunge cu mult mai rau decat e acum grecia din punct de vedere economic. si inca ei au avut un guvern ceva mai capabil ca noi.

Mirea spunea...

Pe mine nu ma intereseza Grecia si daca o ducem prost economic acum nu inseamna ca disparem de pe harta dpdv teritorial(economia s'a distrus in ultimii 20 de ani,ca sa numai vorbim de datoriile de consumatie).

Anonim spunea...

Pentru ,, DUTA ''

Si cam despre ce ai vrea tu sa se vorbeasca aici ????
Dak tot nu iti place ce il framanta pe domn profesor Malaelea dc mai citesti acest blog !!!
Asta te framanta pe tine , ce ii framanta pe altii ?
Lasa-i pe altii cu framantarile lor , macar ei au atata ratiune sa ii framante ceva!


PS : Si daca mai scrii vreodata ceva p blog , fi amabil si scrieti numele complet ....ca sa evitam confuziile . Multumesc!


Claudiu Gabriel Duta

Anonim spunea...

Cititi ORIGINS OF ROMANIAN PEOPLES de Neagu Djuvara