vineri, 24 octombrie 2008

Un elev din Strehaia-Mehedinţi a fost omorât în bătaie de un coleg

Un elev din clasa a IX-a de la Liceul "Matei Basarab" din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, a fost omorât în bătaie de un coleg de clasă. Incidentul s-a petrecut, astăzi, în parcul din centrul oraşului, după ce toată clasa plecase de la cursuri din cauza absenţei profesorului de religie.
Potrivit anchetatorilor, după o ceartă banală, unul dintre ei l-a lovit cu piciorul în piept pe colegul său. Acesta din urmă s-a prăbuşit dintr-o dată la pământ şi a intrat în stop cardio-respirator. El a fost transportat de urgenţă la spital, însă medicii nu au reuşit să-l salveze.
O parte dintre elevi au spus anchetatorilor că victima obişnuia să râdă pe seama agresorului, întrucât acesta are mici probleme de vorbire şi se bâlbâie uneori. Elevul de 16 ani care şi-a omorât colegul a fost dus în faţa procurorilor, iar în cursul serii urma să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
Tragedia de la Strehaia a pus pe jar conducerea ISJ Mehedinţi care a demarat o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări elevii clasei respective au părăsit cursurile şi cine se face vinoat de acest lucru. Principalul vizat de ancheta inspectoratului şcolar este profesorul de religie, preotul Irinel Troacă, despre care elevii spun că nu este prima dată când nu vine la ore.
Sursa: www.realitatea.ro

Niciun comentariu: