joi, 2 octombrie 2008

Profesorii nu vor să negocieze cu Guvernul

Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a precizat că sindicatele pe care le reprezintă nu doresc să negocieze cu Guvernul în sensul unei majorări eşalonate a salariilor cadrelor didactice, aşa cum a fost aceasta propusă de către premierul Tăriceanu.
"Considerăm că legea de majorare a salariilor personalului didactic trebuie respectată şi aplicată în integralitatea ei. Nimeni nu are dreptul să o negocieze, nici partidele politice, nici premierul. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ nu va accepta niciun fel de negocieri şi compromisuri privind aplicarea legii", a declarat Aurel Cornea, preşedintele FSLI, referitor la propunerea premierului.
Azi, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că nu este împotriva majorării salariilor profesorilor, numai că aceasta trebuie să aibă loc eşalonat şi aplicată, în principal, la salariile mici.
Sunt de acord să fie majorări salariale peste tot, însă aceste majorări salariale trebuie să ţină cont nu numai de vechimea în sistem, aşa cum era în perioada comunistă, ci şi de calitatea cadrului didactic. Trebuie să fie răsplătită performanţa şi calitatea învăţământului, dacă vrem să facem o reformă reală în învăţământ şi să facem un învăţământ competitiv", a arătat primul-ministru.
Sursa: www.evz.ro

Niciun comentariu: