miercuri, 15 octombrie 2008

Tăriceanu:E în interesul României ca majorarea salariilor cu 50% să nu intre în vigoare


Premierul Tăriceanu a declarat miercuri că e în interesul României ca hotărâri de genul majorării cu 50% a salariilor profesorilor să nu fie puse în practică în acest moment şi a precizat că a primit cu "reală surprindere" decizia Curţii Constituţionale.

"Mă simt obligat să vă spun că voi considera cu toată responsabilitatea măsurile Parlamentului şi nu voi lua în calcul decât ce este în interesul economiei României. Chiar dacă atitudinea mea este politic penalizată, cred că interesul României este ca asftel de hotărâri să nu fie puse în practică pentru că nu răspund interesului general. Vor crea o senzaţie de bunăstare o lună-două şi după aceea toată lumea va trage ponoasele de pe urma unei inflaţii galopante şi de pe urma unei crize economice spre care eu nu vreau să las România să se îndrepte", a declarat Tăriceanu.

Şeful guvernului a precizat că a primit cu "reală surprindere" decizia CCR privind legea de majorare cu 50% a salariilor profesorilor, în condiţiile în care în situaţii identice s-a luat decizia de neconstituţionalitate."Nicio majorare nu poate fi aprobată dacă nu există sursele de finanţare, ceea ce este cazul nostru", a adăugat Tăriceanu. El a mai spus că nu este "de principiu" împotriva creşterii salariilor, dar asemenea măsură nu poate fi susţinută economic.

"Această majorare ar fi urmată de cereri legitime într-un fel din partea celorlalte categorii profesionale şi am intra într-o criză pe care vrem să o evităm. Vă spun acest lucru cu îngrijorare", a arătat şeful guvernului, susţinând că "cu o astfel de măsură nu vom face decât să plonjăm cu capul inainte într-o criză majoră care va nărui toate progresele pe care economia românească le-a înregistrat în ultimii nouă ani" .

În privinţa măsurilor pe care le poate lua Guvernul, Tăriceanu a spus că "soluţiile se găsesc", precizând că aşteaptă mai întâi să vadă dacă legea va fi promulgată.
Sursa: www.newsin.ro

Niciun comentariu: