luni, 6 octombrie 2008

COMUNICAT C.S.D.R.

Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) doreste sa salute decizia Parlementului care, printr-un vot unanim a decis cresterea cu 50% a salariilor cadrelor didactice incepand cu 1 octombrie 2008, restituind demnitatea si motivatia dascalilor români. Suntem convinsi ca forul legislativ al tarii nu a aprobat o astfel de majorare fara sa verfice in prealabil sursele de finantare si fara sa ia in calcul eventualele efecte pe care le-ar putea avea adoptarea acestei legi asupra cresterii economice si a altor indicatori macroeconomici.

Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) doreste sa atraga atentia Guvernului Romaniei, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si tuturor celorlalte instante competente in materie ca impreuna cu Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a militat pentru alocarea a 6% din PIB pentru educatie si ca majorarea salariilor cadrelor didactice se poate sustine din bugetul alocat MEdC. Pentru acest lucru este neovie doar de vointa politica si o reconfigurare a bugetului educatiei! Reamintim guvernantilor ca fara respectarea legilor nu putem sa consolidam statul de drept si ca jocul duplicitar practicat nu va aduce rezolvarea acestei situatii fara precedent.

Toate structurile afiliate la CSDR se solidarizeaza si sustin pe deplin deciziile colegilor nostri din invatamant deoarece consideram inadmisibil modul in care a actionat in aceste zile Guvernul Tariceanu.

Sustinem cu tarie toate actiunile pe care le va intreprinde Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si vom face toate demersurile la nivel national pentru a sprijini membrii de sindicat in vederea solutionarii acestei situatii. De asemenea, vom informa si vom solicita sprijinul Confederatiei Europene a Sindicatelor (CSE) si al Confederatiei Internationale a Sindicatelor (CSI) la care suntem afiliati si al celorlalte foruri internationale care contribuie la reglementarea mecanismelor de dialog social.

CSDR isi manifesta convingerea ca unitatea tuturor categoriilor de bugetari in fata acestei tactici de invrajbire a diferitelor categorii profesionale adoptata de Guvern poate demonstra forta si puterea de negociere a sindicatelor, astfel incat munca slariatilor sa fie cotata la adevarata ei valoare, platita cu salarii decente pentru o viata decenta.
UNITATE SI SOLIDARITATE !
Presedinte,
Iacob Baciu

Niciun comentariu: