joi, 23 octombrie 2008

P.S.D. cere Preşedintelui Băsescu să promulge legea majorării salariilor profesorilor

P.S.D. îi aminteşte şefului statului că vineri expiră termenul limită până la care poate promulga legea pentru majorarea salariilor profesorilor, şi îl atenţionează că a promis că va promulga această lege, cerându-i să îşi respecte cuvântul dat, se precizează într-un comunicat al formaţiunii.
"Traian Băsescu tratează cu indiferenţă problemele reale ale profesorilor, deoarece el nu a fost impresionat şi nu a promulgat încă legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor, deşi Curtea Constituţională a decis din data de 15 octombrie că această lege este constituţională", se arată în comunicatul semnat de Anca Opre, vicepreşedinte al Departamentului de Administraţie Publică din PSD.
Reprezentantul PSD menţionează că, deşi "este adevărat că termenul limită privind promulgarea legii expiră mâine, modul cum procedează şeful statului, ţinând în tensiune mii de profesori, arată indiferenţa cu care tratează acestă categorie socială importantă".
Decizia adoptată de Curtea Constituţională nu lasă loc interpretărilor: salariile profesorilor trebuie majorate. Mingea este acum în terenul preşedintelui României, care are datoria să promulge această lege", spune Anca Opre, precizând că PSD "îi aminteşte şefului statului că a promis că va promulga legea pentru majorarea salariilor profesorilor şi îi cere să îşi respecte cuvântul dat".
De asemenea, PSD consideră că există fonduri în bugetul de stat pentru majorarea acestor salarii, iar Guvernul este obligat să aplice legea votată în Parlament, nu să caute pretexte şi false motive de îngrijorare, cum a făcut până acum.

Sursa: www.mediafax.ro

Niciun comentariu: