luni, 27 octombrie 2008

P.S.D. nu crede în soluţia moţiunii de cenzură

În cazul în care guvernul blochează Legea de majorare a salariilor profesorilor printr-o ordonanţă de urgenţă, PSD va apela „la toate mijloacele constituţionale“, mai puţin la moţiunea de cenzură.
Soluţia prevăzută de PSD la o eventuală ordonanţă de urgenţă a guvernului pentru blocarea majorării salariilor este respingerea în parlament a actului normativ emis de executiv. „Dacă guvernul dă o ordonanţă pentru blocarea sau amânarea legii, vom convoca parlamentul şi vom respinge ordonanţa guvernului. Chiar dacă parlamentarii sunt în campanie, sunt sigur că ne vom aduna repede“, a declarat Mircea Geoană.
Preşedintele PSD consideră că „moţiunea de cenzură nu este o soluţie realistă“. „Dacă dai jos guvernul, ce rezolvi? Căderea guvernului nu va duce la aplicarea legii, iar pe noi ne interesează ca legea de majorare a salariilor profesorilor să fie aplicată“, a declarat preşedintele PSD. Mircea Geoană consideră că înainte de alegeri s-ar pierde vremea cu încercarea de a forma un nou guvern deoarece, „pentru cinci săptămâni, nu se bagă nimeni“.
Sursa: www.evz.ro

Niciun comentariu: