sâmbătă, 4 octombrie 2008

Tăriceanu afirmă că majorarea salariilor profesorilor s-a făcut fără resurse

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, astăzi, că măsurile luate de Parlament "nu sunt sustenabile" din punct de vedere economic. În această săptămână, Legislativul a decis majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, măsură socotită drept o "pomană electorală" înainte de votul din noiembrie. Într-o conferinţă de presă susţinută la palatul Victoria, Tăriceanu a adăugat că va contesta decizia Parlamentului la Curtea Constituţională şi că i-a mandatat deja pe miniştri să dialogheze cu sindicaliştii.

"Nu mă opun măririi salariilor pentru cadrele didactice, dar cred că decizia nu este sustenabilă din punct de vedere economic", a fost declaraţia premierului, care a subliniat că i-a trimis o scrisoare preşedintelui României, Traian Băsescu, pentru a-i cere să nu promulge legea.

Referindu-se la faptul că majorarea salariilor a venit cu două luni înaintea alegerilor parlamentare, Tăriceanu a precizat că, în opinia sa, decizia "nu va avea niciun impact electoral".

La întâlnirea cu premierul au participat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei şi secretari de stat din ministere.

P.S.D.-ul rămâne pe poziţii

Secretarul general al P.S.D., Titus Corlăţean, a declarat pentru Realitatea TV că partidul din care face parte "este consecvent". Astfel, social-democraţii urmează să susţină în continuare majorarea salariilor profesorilor, în cazul în care propunerea va fi întoarsă pentru noi dezbateri în Parlament.
Sursa: www.realitatea.ro

Niciun comentariu: