vineri, 3 octombrie 2008

Sindicaliştii din educaţie cer aplicarea majorării salariale imediat după promulgarea legii

Sindicaliştii din educaţie solicită aplicarea actului normativ votat de Camera Deputaţilor privind majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice imediat după promulgare, fiind convinşi că există sursele de finanţare, iar efectele asupra inflaţiei nu sunt cele prezentate de autorităţi.

"Printr-un vot pe care l-am putea numi aproape «reparatoriu», Camera Deputatilor a decis creşterea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice din învăţământul românesc de stat, începând cu 1 octombrie 2008. Suntem convinşi că forul legislativ al ţării nu a aprobat o astfel de majorare fără să verifice, în prealabil, sursele de finanţare, capacitatea bugetului de stat de a suporta o astfel de sarcină, precum şi eventualele efecte pe care le-ar putea avea asupra inflaţiei, creşterii economice şi a altor indicatori macroeconomici", se arată într-un comunicat comun al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţiei Spiru Haret şi Federaţia Alma Mater remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

De aceea, cele trei federaţii sindicale consideră că este cu atât mai gravă reacţia "violentă" a Guvernului Tăriceanu, care a anunţat că ia în calcul inclusiv convocarea CSAT şi sesizarea Curţii Constituţionale.

"Cunoscând jocul duplicitar practicat de actualul Guvern în mai multe situaţii, nici nu mai are sens să ne întrebăm cum se face că acesta contestă o decizie parlamentară pe care un membru al său, însuşi ministrul Educaţiei, a votat-o. Membrii organizaţiilor noastre sunt stupefiaţi de violenţa cu care unii miniştri au reacţionat în ultimele două zile. Practic, din momentul în care şi alte categorii profesionale au anunţat că solicită o decizie privind salarizarea, similară cu cea luată pentru personalul didactic, profesorii au fost «puşi la zid»", precizează liderii celor trei federaţii.

Sursa: www.mediafax.ro

Niciun comentariu: