vineri, 8 august 2008

A murit în chinuri la o săptămână după ce a născut

Tragedie. Familia femeii, care a facut şase ani tratamente ca să poată avea un copil şi a facut şoc septic, a făcut plângere la Parchet împotriva medicului ginecolog

Elena Carmen Ghiţă, asistent universitar la "Spiru Haret", Piteşti a născut, prin cezariană în 28 iulie, la Călineşti, Argeş, o fetiţă, iar pe 4 august murea la Spitalul Universitar Bucureşti. Diagnosticul - şoc septic. Familia spune că medicul obstetrician Mihai Nurciu, din Călineşti, este vinovat de moartea tinerei mame, iar medicul acuză familia că "nu ştie să-şi păstreze demnitatea în faţa morţii".
Elena Ghiţă a făcut şase ani tratament ca să aibă un copil. Nu a apucat să se bucure de fetiţa sănătoasă pe care a adus-o pe lume. Au stat împreună doar trei zile. Dupa cezariană, vineri, 1 august, a fost externată. În aceeaşi zi s-a întors la spital cu dureri cumplite. Medicul Mihai Nurciu o vede abia sâmbătă dimineaţa, constată existenţa unei infecţii şi îi dă antibiotice. Duminică dimineaţa, observă că starea tinerei este foarte gravă. Decide să intervină chirurgical. "Duminică am observat că infecţia a progresat, am solicitat chirurgul din spital care a deschis abdomenul, a drenat şi a extras trei litri de lichid", afirmă Nurciu. Duminică, pentru că tânăra era în stare din ce în mai gravă, cu diagnostic de şoc septic, Nurciu cere ajutorul celor din Bucureşti, iar Elena este transferată la Spitalul Universitar şi operată din nou. Rezistă câteva ore, intră în comă şi moare, cu mâna în mâna soţului. Medicii de la Universitar au spus familiei că a fost "măcelarită". Familia îl acuză pe doctor că nu a făcut tot ceea ce se putea pentru salvarea femeii, dar şi că nu a vrut să ceară ajutor altor medici, mai devreme. "Dacă fata ajungea la Bucureşti sâmbătă, poate scăpa, mititica. Nurciu zicea că trebuie să-şi facă efectul antibioticul şi pentru asta a lăsat-o să moară!", spune distrusă mama fetei.
Medicul Mihai Nurciu susţine că nu a mai văzut aşa ceva şi că, probabil, a fost vorba despre o bacterie foarte agresivă, care a rezistat la tratament. "Aştept rezultatul necropsiei şi decizia celor de la Colegiul Medicilor", a adăugat Mihai Nurciu. Între timp, însă, familia a făcut plângere la Parchetul Piteşti.

Sursa: www.cancan.ro (08.08.2008)

Niciun comentariu: