duminică, 31 august 2008

Fostul preşedinte al Universităţii Cluj, Anton Doboş, a fost implicat într-un grav accident rutier şi este în comă


























Fostul international al echipei nationale de fotbal, Anton Dobos, a adormit la volan iar masina condusa de el s-a ciocnit duminica de un tir parcat regulamentar, informeaza Realitatea TV. Acesta nu avea nici centura de siguranta si in urma impactului a suferit un hematon pe creier. Accidentul s-a produs in jurul orei 2 dimineata, la doar 300 de metri de locuinta sa. Dobos a fost operat in aceasta dimineata la Spitalul Judetean Cluj, sectia neuro-chirurgie dar medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire. Dobos a jucat de-a lungul carierei sale de fotbalist la Universitatea Cluj, Dinamo, Steaua si AEK Atena. A imbracat de 23 de ori tricoul nationalei, pentru care a marcat un gol. Dupa incheierea activitatii competitionale, Dobos a fost patron al formatiei Politehnica AEK Timisoara, iar ulterior presedinte la Universitatea Cluj. Anton Dobos, fostul presedinte al clubului de fotbal Universitatea Cluj, si jucatori ai ''sepcilor rosii'' au fost audiati in luna mai a.c. de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul teritorial Cluj, in cazul de posibila dare de mita de catre finantatorul clubului Steaua, Gigi Becali, pentru castigarea meciului cu CFR.
Sursa: www.ziua.ro

3 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Chiar dacă doctorii de la Clinica de Neurochirurgie din Cluj îi acordau sub zece la sută şanse de supravieţuire, fostul fotbalist al Generaţiei de Aur a ieşit din comă aseară.

Drama fostului fotbalist al Generaţiei de Aur, Anton Doboş - grav rănit într-un accident rutier, pe care l-a provocat, ieridimineaţă, pe Calea Turzii din muncipiul Cluj-Napoca -, pare a se sfârşi mai devreme decât apreciau medicii. După aproximativ 13 ore de comă profundă, timp în care a fost supus unei intervenţii chirurgicale, fostul sportiv şi-a recăpătat cunoştinţa.

Daniel Mălăelea spunea...

Starea de sănătate a lui Toni Doboş s-a ameliorat. Fostul internaţional român a trecut cu bine peste operaţia în care i-a fost extirpat un hematom de pe creier, după ce a fost internat de urgenţă la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Cluj, în urma unui grav accident de circulaţie.

Doboş a fost în comă mai bine de 12 ore, iar conform unor surse neoficiale din anturajul fostului fotbalist, acesta s-a trezit pentru câteva minute ieri-dimineaţă, în jurul orei 7.00.

Ştefan Florian, şeful secţiei unde este internat Doboş, a declarat doar că „situaţia pe care o prezintă pacientul este una mai bună, e stabil şi îl ţinem în continuare sub observaţie". Potrivit apropiaţilor lui Doboş, în cazul în care acesta nu va ieşi din comă în următoarele 48 de ore, medicii vor încerca să îl trezească forţat. Şeful Secţiei de Neurochirurgie a infirmat însă aceste informaţii.

Medicii susţin că diagnosticul lui Doboş este traumatism cu dilacerare a creierului, adică o serie de celule ale creierului i-au fost distruse prin ruptură violentă de ţesut.

„Există tratamente pentru dilacerare şi cred că starea sa merge spre bine. Cred că în maximum o săptămână se va şti clar dacă pacientul se va însănătoşi sau nu", a explicat Horia Simu, şeful Serviciului de Ambulanţă Cluj. (Radu Neag, Cluj)

Daniel Mălăelea spunea...

Miracolul s-a produs ieri-dimineaţă, când ex-internaţionalul a fost întrebat de medici cum îl cheamă. El le-a răspuns: „Toni“. Fostul fotbalist este în continuare internat în Spitalul Judeţean din Cluj, unde îi sunt aproape rude şi prieteni, precum şi soţia, Georgiana, singura care are voie să-l viziteze. Alin Popoviciu, fost consilier judeţean Timiş şi finul lui Doboş, a revenit de urgenţă din Italia, pentru a fi aproape de familia prietenului său. „Starea lui Toni este din ce în ce mai bună. Mănâncă singur, iar azi (n.r. - ieri) a vorbit pentru prima dată cu medicii. Le-a spus că-l doare rău capul.

E un miracol că starea lui se ameliorează atât de repede, mai ales că accidentul s-a produs la o viteză de 100 de kilometri pe oră. A fost o operaţie foarte grea, din care alţii îşi revin în câteva săptămâni. Unii stau în comă şi trei luni! Toni are însă un organim puternic, de fost sportiv. Dacă ar fi purtat centura de siguranţă, ar fi scăpat uşor“, ne-a declarat Alin Popoviciu. „A venit un medic neurochirurg celebru de la Viena. Doctorul a propus ca refacerea lui Toni să fie făcută în afara ţării“, ne-a mai spus Popoviciu.