sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Revoluţia bunului simţ

Ne-au minţit destul. Veniţi la vot, prieteni! Să dăm o şansă României.



10 comentarii:

Mirea spunea...

Nici-un candidat nu e demn sa primeasca votul unui roman normal si realist...votul e imoral si injust... forma politica e ilegala in aceasta tara de 62 de ani...

Sictireli spunea...

Daca nu se intampla ceva grav cu mine, voi fi cu siguranta la vot. O fac pentru copilul meu, sa-i acord o sansa.
Pt Mirea. Inteleg ce vrei sa spui. E parerea ta, o respect.
Eu cred ca suntem de 20 de ani intr-o forma LEGALA de republica.

Mirea spunea...

Singura sansa pentru copilul tau este sa-i oferi,in masura posibilitatilor,tot ce e mai bun si sunt convins ca asta e pozitia ta.Nu astepta de la politica nimic,suntem in pozitia dacilor liberi poate,nu trebuie sa ne raportam la conducere ci doar la puterea sacerdotala daca vrei(asta depinde de ficare-n parte)...dpdv politic "Romania e loc viran"...deocamdata

Mirea spunea...

Referitor la republica...legal fata de Europa occidentala dar nu e cinstit fata de poporul roman.Singurul lucru cert in acel Decembrie e jertfa si sangele...Daca ne gandim bine seful statului,de drept,si acum este regele Mihai.Cum e domn' diriginte?

Daniel Mălăelea spunea...

Nicule, timpurile s-au schimbat. Sunt alte vremuri. Actul de abdicare de la 30 decembrie a fost impus de comunisti, este adevarat, dar puterea comunista a proclamat Romania republica si asa a ramas pana astazi, fie ca ne place sau nu.

Mirea spunea...

Comunismul e ilegal,pt ca s-au falsificat "niste" voturi,ca si astazi,stiti mai bine ca mine.

Daniel Mălăelea spunea...

Cu alegerile din 19 noiembrie 1946 lucrurile stau asa cum spui tu. A fost ,,cea mai mare frauda politica din intreaga istorie parlamentara a României'', dupa cum spunea istoricul Dinu C. Giurescu . Dar aceasta a fost doar o etapa in procesul de preluare a puterii de catre comunisti.A fost o conjunctura nefasta. Au fost multi vinovati. E prea tarziu sa mai discutam acum despre asta si sa incercam sa gasim astfel solutii la problemele actuale.

Mirea spunea...

Niciodata nu e prea tarziu pt adevar si pt judecata...fara violenta nu se face nimic.

Daniel Mălăelea spunea...

Violenta nu este o solutie. Violenta inseamna extremism.

Mirea spunea...

Parintele Iustin Parvu a spus de curand ca "in Romania se sufera de inflatie de smerenie,dar cateodata e nevoie si de sfanta palma a Sfantului Nicolae"(cu referire la mom.din timpul Sfantului Sinod Ecumenic din 330 d.Hr.);vorba lui Tutea:"daca securitatea ne da o laba de ne sar ochii,intoarcem si partea cealalta...am invatat sa fim crestini".E nevoie de o "paradigma istorica,adica model moral pentru generatiile care vin,nu se poate fara o aspra pedepsire,sa se cutremure fiu din burta de mamica, asa de aspra...ca numai asa poporu' roman invata".Se implinesc 20 de ani de cand conducatorul statului scotea armele si tragea in popor...acum e o crima mai mult rationala,dar e o crima,nu va temeti sa spuneti adevarul romani...chiar daca doare de cele mai multe ori.