joi, 12 noiembrie 2009

Bugetarii resping reducerea cheltuielilor şi ameninţă cu organizarea unui miting de mare amploare

Alianţa Bugetarilor a anunţat joi, în urma întrunirii comitetului executiv, că angajaţii din sector nu vor semna actele de concediu fără plată pentru cele zece zile, avertizând totodată cu reluarea protestelor în perioada următoare.
,,Refuzăm punerea în aplicare a articolului 10 din legea 329/2009 prin care bugetarii sunt obligaţi la zile de concediu fără plată şi refuzăm semnarea actelor individuale de concediu. Dacă angajatorul va decide unilateral încheierea contractelor de concediu va trebui să îşi asume singur răspunderea penru asta. În plus, ne rezervăm dreptul de a organiza diferite forme de protest, cum ar fi anularea programului cu publicul pentru funcţionarii publici şi organizarea unui mare miting de protest în Capitală", a anunţat Anton Hadăr preşedintele Asociaţiei Alma Mater şi membru al Comitetului Executiv al Alianţei Bugetarilor.
Data unui eventual miting de protest va fi stabilită, potrivit sindicaliştilor, în zilele următoare.
"Solicităm colegilor să semneze tabele prin care să-şi exprime dezacordul privind zilele fără plată", au completat aceştia.
Liderii Alianţei Bugetarilor au discutat astăzi despre modul în care se va aplica măsura concediului fără plată. Bugetarii au la dispoziţie cel puţin două variante: fie câte patru zile de concediu pentru fiecare lună în noiembrie şi decembrie, fie reducerea normei de lucru de la opt la şase ore.
Ca urmare a acestei decizii, veniturile bugetarilor se reduc cu 15,5%, pe lună. Dascălii se pregătesc de vacanţă în timpul alegerilor, iar sindicaliştii din sănătate au spus că măsura nu se poate aplica la nivelul lor, din cauza personalului subdimensionat din spitale.
Sursa: www.realitatea.net

2 comentarii:

Liviu spunea...

Sanchi, nu face nimeni niciun miting :)

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.