Profesorii intenţionează să intre în concediu fără plată în perioada alegerilor prezidenţiale, fără ca cineva să mai rămână la catedră. Este forma de protest la care vor să apeleze federaţiile sindicale din învăţământ faţă de măsura Guvernului Boc privind cele zece zile de concediu fără plată.

Liderii sindicali susţin că prin concediul fără plată, veniturile bugetarilor vor fi reduse în luna decembrie cu 46 la sută.

Cele zece zile de concediu ar fi trebuit luate în perioada octombrie-decembrie, dar pentru că pronunţarea Curţii Constituţionale a avut loc săptămâna trecută, efectele legii privind reorganizarea agenţiilor guvernamentale se vor resimţi în salarii în luna decembrie.

''În luna decembrie, colegii noştri vor avea veniturile diminuate cu aproximativ 46 la sută. Ne vom lua cele 10 zile de concediu fără plată, exact aşa cum prevede codul muncii, care spune clar că un concediu fără plată se ia doar cu acordul salariatului, exact în perioada campaniei şi alegerilor electorale, vom sta frumos acasă, pentru a nu intra în contact cu virusul politic'', a declarat Marius Nistor, preşedinte Federaţia Spiru Haret.

Sursa: www.adevarul.ro

Poate să hotărască Marius Nistor în numele meu? Ce se întâmplă dacă eu nu doresc să intru în concediu fără plată? De ce liderii de sindicat sunt de acord cu acest concediu fără plată forţat?