vineri, 20 noiembrie 2009

Măsuri luate de Ministerul Educaţiei în vederea aplicării Legii 329/2009Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a transmis astăzi, 20 noiembrie, inspectoratelor şcolare judeţene (ISJ), o notă în care sunt atenţionate ca au obligaţia de a respecta prevederile articolului 10 din Legea 329/2009. Astfel, urmare a consultărilor formale şi informale avute în ultima perioadă de MECI cu unii membri de sindicat, cadre didactice, părinţi şi autorităţi locale, trebuie respectate următoarele prevederi:
1. Acordarea de zile libere fără plată în data de 30 noiembrie 2009, precum şi în intervalul 14-18 decembrie 2009, în vederea diminuării chetuielilor de personal prevăzute pentru lunile noiembrie şi decembrie 2009.
2. Inspectoratele şcolare judeţene au obligaţia de a informa conducerile unităţilor de învăţământ în legătură cu decizia ministerului şi de o a pune în aplicare. De asemenea, ISJ-urile trebuie să se asigure că în fiecare unitate de învăţământ există un program pentru recuperarea materiei aferente zilelor în care nu se susţin cursuri.

BIROUL DE PRESĂ

Nu înţeleg cum poate MECI să comită astfel de ilegalităţi. Articolul 10 din Legea 329/2009 precizează faptul că nu pot fi acordate mai mult de 4 zile libere pe lună. Prin această notă, MECI impune ca în luna noiembrie să avem o zi de concediu fără plată, iar în luna decembrie să primim cinci zile de concediu fără plată.

Un comentariu:

Daniel Mălăelea spunea...

Din nou MECI greseste. Cea mai buna varianta este acordarea zilelor de concediu fara plata in intervalul 26 noiembrie-7 decembrie.