sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Povestea suferinţei primei soţii a lui Crin Antonescu (de Corina Drăgotescu)

De obicei nu scriu despre viata privata a politicienilor, dar ultimul atac la adresa lui Crin Antonescu mi se pare inacceptabil. Basescu i-a reprosat, indirect moartea primei sotii a liderului PNL, Aurelia. Prima sotie a lui Crin Antonescu s-a sinucis, in 2004, dupa ce a aflat ca are cancer generalizat, pornit de la un cancer ovarian. Nu mai suporta durerile si-l intreba pe Dumnezeu de ce i-a dat-o pe cea mica, pe fetita pe care nu avea s-o vada crescand, niciodata. Cititi toata povestea...


In 1995 primul copil al sotilor Antonescu a murit. Cativa ani Crin si Aurelia au incercat sa faca al doilea copil. Nimeni nu stia ca ea are cancer ovarian, pentru ca nimeni nu i-a facut analizele specifice. A reusit, dupa multe tratamente, sa ramana insarcinata si, in 2001, a nascut fetita, pe Irina. La cateva luni a aflat ca are un cancer care i-a cuprins tot organismul, pentru ca dintre toate formele, cancerul ovarian este cel mai parsiv si loveste pe tacute.

A urmat perioada de citostatice, timp in care Crin Antonescu cu o mana legana copilul mic, cu cealalta isi mangaia nevasta aflata in niste chinuri groazanice.

In 2004, Aurelia nu a mai suportat morfina si durerile pe care ti le da atat tratamentul indelungat cat si un organism cuprins de boala. Intr-o noapte, la ora 4 s-a aruncat de la balcon.
Asta este povestea primei sotii a lui Crin Antonescu, iar acesta a fost devastat de durere ani de zile.

Am simtit nevoia sa o scriu, pentru ca, pe vremea cand eram in plin tratament de cancer, domnul Basescu a fost la fel de cinic si cu mine. Numai ca eu am supravietuit.
http://www.impactnews.ro/Politic/Povestea-suferintei-primei-sotii-a-lui-Crin-Antonescu-22904

35 de comentarii:

Liviu spunea...

Ramane de vazut daca electoratul isi va da seama cu ce personaj sinistru are de a face si daca il va sanctiona la vot pe Basescu.

Sunt sceptic.

Sictireli spunea...

Imbecilul asta de Basescu nu are Dumnezeu. Eu stiu ce inseamna sa treci prin citostatice, sa fii diagnosticat cu cancer, sa te rogi la Dumnezeu sa te ia. Imbecilul asta a procedat la fel si cu Adrian Nastase, lovindu-l sub centura. Crede ca-i merge inca o data. Nu-i mai merge.

Anonim spunea...

Este un nenorocit. Ce sa ii dorim? Sa treca prin ce a trecut Crin ca sa inteleaga cum e????

Daniel Mălăelea spunea...

Nu am avut deloc o viata usoara, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că nu mi-a dat necazuri atât de mari. Îl admir enorm pe Crin pentru puterea de a rămâne OM în ciuda tuturor încercărilor vieţii. Cunoşteam de mult această poveste şi întotdeauna m-a înduioşat. Trebuie să fii lipsit de suflet ca să faci ceea ce a făcut Băsescu.

Victor Gheorghe spunea...

In toata povestea asta ti se pare ca ar fi ceva pozitiv despre crin. Faptul ca nevasta s-a sinucis este poate si o dovada a faptului ca nu s-a simtit sustinuta.. cine stie pe unde isi facea crin de cap. Pe langa asta.. un prim copil decedat.. sunt nenorociri greu de suportat pentru cineva insa chiar daca suna foarte dur eu cred ca in viata fiecare primeste ce merita,,

Daniel Mălăelea spunea...

Gresiti! Parca nu ati avea suflet. Dumnezeu ne incearca pe fiecare. Unii rezista, altii, nu.

Anonim spunea...

@victor gheorghe, de obicei doar citesc pe bloguri, acum, chiar ma simt obligata din adancul fiintei mele sa postez: voi chiar n-aveti nici un Dumnezeu, portocaliilor?
A, pardon, aveti, pe cel al banilor; dar sa stii , ca banii nu aduc nici sanatate, nici fericire.
Sa va fie rusine , pana in adancul vostru intunecat.

Victor Gheorghe spunea...

Nu ma intelegeti gresit eu nu condamn gestul sotiei.. sunt perfect constient de faptul ca pentru sinucidere ai nevoie de curaj.. e un gest extrem pe care putini sunt in stare sa il faca.
Pentru anonim.. va refereati la mine ca fiind portocaliu.. sunt liberal mai mult decat credeti.. ca baietii ajunsi in fruntea partidului nu au nici o treaba cu liberalismul asta e o alta poveste..
In rest care e povestea cu banii.. sanatatea .. fericirea..ma cunoasteti? stiti alegerile mele in viata? sau doar rulati o banda..O seara placuta in continuare

Daniel Mălăelea spunea...

@ Victor Gheorghe
Într-un interviu acordat Q Magazine anul trecut, Antonescu a vorbit despre acest subiect delicat: ”Nu doresc nimănui să treacă prin asta. Nu ştiu dacă nenorocirile îi fac mai buni pe oameni, dar cred că îi învaţă ceva. Te schimbă! Te schimbă mult de tot. Îţi pot da tristeţe, fie şi bine ascunsă, pe viaţă. Poţi să înveţi ceea ce trebuia să ştii deja şi fără să se întâmple asta - că suntem egali în faţa destinului, că există doar câteva lucruri esenţiale în lume, care ţin de iubire, viaţă, moarte. Restul sunt ipostaze, decoruri, detalii, pentru o piesă în care putem să jucăm roluri mai mult sau mai puţin interesante. Nu sunt un om împlinit. Sunt un om care a avut parte de o durere incomensurabilă, dar a fost şi fericit cât pentru o mie de vieţi. Nu mi-aş schimba destinul”.
Crin Antonescu are tot respectul meu.

Victor Gheorghe spunea...

Domnule Mălăelea va respect parerea si optiunea desi nu o impartasesc.. antonescu din punctul meu de vedere este un personaj mediocru..lipsit de orice..
In plus nu imi place sa mi se spuna ce e bine si ce e rau.. gandesc singur si am pareri.. bune..rele.. sunt ale mele.
Nu am suflet daca nu imi plac telenovelele? Poate sunt si cinic da imi place sa cred ca in primul rand sunt realist.. crin ar fi o frunza in vant in actala situatie a statului romanesc.. constantinescu ar parea victorios pe langa el.
Mi se pare ca dumneavoastra va place sa vi se spuna ce e bine si ce e rau.. aveti linkuri mircea badea si victor ciutacu.. hahalere de ultima speta.. parerea mea

Daniel Mălăelea spunea...

Asa suntem noi bloggerii. Suntem solidari unii cu altii, suntem o mare familie. Ne citim unii pe altii. Uneori avem aceleasi opinii, alteori ne contrazicem . E rau ca-i am in blogroll pe Mircea Badea si Victor Ciutacu? Blogurile lor sunt printre cele mai citite. Recunosc faptul ca nu-i citesc in fiecare zi, desi sunt convins ca as avea ce.

Anonim spunea...

D-zeu s-o ierte, sunt milos, dar nu cred ca Base nu stie ce vorbeste. Stiu ca are informatii utile si le aplica cand vor muschii lui, vezi cazul Geoana cu vizita la Moscova. Culmea Crin n-a replicat, oare de ce????

Anonim spunea...

@victor ghorghe, cand iesi din tura?
Daca nu esti de unde cred eu, e si mai grav!

mianna spunea...

"timp in care Crin Antonescu cu o mana legana copilul mic, cu cealalta isi mangaia nevasta aflata in niste chinuri groazanice."

...iar cu a treia mana:


"Deputatul Crin Antonescu In noaptea de 11 spre 12 octombrie (2002), deputatul PNL Crin Antonescu a fost surprins de reporterul unui cotidian din Tulcea la Clubul de striptease "Inside". Uimit de flash-ul aparatului foto digital, deputatul liberal, care - declara reporterul - tocmai se afla in compania unei stripteuze, si-a alertat imediat insotitorii."

normann spunea...

@mianna(portocala mecanica ?)- cam "dai cu pietre" cum se zice, nu crezi ?

Anonim spunea...

ca sa nu va imbolnaviti in continuare de cancerul pe care il tot induc securistii cu scenariile lor cititi http://www.crinantonescu.ro/articole/411/Pariu-pentru-oamenii-destepti.html#comment-5484

Anonim spunea...

@victor gheorghe:
Cine sunteti dvs sa stiti ca oamenii primesc ce merita sau nu? Sunteti naiv sau ...? Nu ati vazut ticalosi prosperand sau oameni de treaba avand necazuri mari? Daca ar fi dupa "fiecare primeste ce merita" dvs ce ati primi?
Cat despre replica lui Basescu - o josnicie. Dar nu acesta-i motivul pentru care nu mai trebuie votat asa cum nici Antonescu trebuie votat pentru ca i-a murit nevasta.
Basescu nu ar fi trebuit sa fie niciodata presedintele Romaniei ci in inchisoare pentru infractiunile savarsite.

olivia spunea...

http://www.ecotidien.fr/2009/11/sophie-kune-lentourage-ne-sait-pas-parler-aux-femmes-atteintes-du-cancer-du-sein/

olivia spunea...

http://www.ecotidien.fr/2009/11/sophie-kune-lentourage-ne-sait-pas-parler-aux-femmes-atteintes-du-cancer-du-sein/

olivia spunea...

http://www.dervent.ro

olivia spunea...

predispozitia la cancer sau cancerul se transmit genetic, adesea.in afara de aceasta stresul, grijile, necazurile, socurile pot declansa un cancer, oboseala excesiva pe fond de stres, astazi ne confruntam cu o crestere a cancerului osos si adesea chiar la tineri.
nu numai cancerul dar si alte afectiuni pot trezi dispretul unora dintre semenii nostri, dispretul, sau intoleranta.
important este sa ai un doctor bun, pentru ca obligatoriu vei lupta cu boala si vei merge la doctor, dar mai poti in plus, in afara de aceasta sa te si rogi.
pot sa iti spun ca am auzit mai demult ca azi si tinere foarte tinere de 24, 25 de ani au cancer, adesea intr-o forma grava.
dupa ce am trecut prin multe nelinisti, frica, spaima de boala, de ce s-ar putea intampla, am fost si la doctor, si m-am si rugat, ei bine, cel putin pana azi dar nu am trecut prin ce ai trecut tu, dar pot intelege ce inseamna sa nu mai dormi noaptea, sa te trezesti visandu-te ca nu mai esti ; asta mi s-a intamplat mie, ma trezeam speriata si nu mai puteam inchide un ochi.
mi-era frica sa sting lumina noaptea la culcare de frica ca iar revin visele urate, apoi am factu un tratament, mai usorcu siguranta decat al tau, dar ideea ar fi ca organismul meu l-a resimtit din plin si l-a suportat greu, asa incat in disperare de cauza ca mi se facea rau si nu suportam nici pilula vindecatoare, am inceput sa ma rog, am fost la slujbele de maslu miercurea si m-am rugat la sfanta fecioara maria.
au trecut apoi niste ani, si aveam drum in ion ghica nu departe de biserica sf nicolae sau biserica studentilor, mai e cunoscuta sub numele de biserica rusa ( zona statia de la Universitate din centru), acolo am gasit un acatsit mic si se numeste acatistul maicii domnului "vindecatoare de cancer" Pantanassa , aceasta este se pare o Icoana facatoare de minuni si s-ar afla in grecia.
poti consulta si pagina www.dervent.ro
dervent e o manastire din dobrogea, pentru mine s-a dus mama mea si s-a dus si fratele meu, dar nu cu ocazia aceea, ci peste mai multi ani, cand am fost din nou bolnava, mi-am spus ca pana la urma si in ultima instanta nu traiesc eu ci Dumnezeu traieste in mine ! eram mai mult decat deznadajduita.
trebuie sa credem si cand ne rugam sa credem ca vom fi ajutati.
la manastirea dervent exista crucea sfantului andrei facatoare de minui care vindeca miraculos, mama mea a luat o fotografia a mea si a dus-o acolo si a atins-o de crucea aceea.
cred ca pe 30 noiembrie il sarbatorim pe sfantul andrei care a raspandit religia crestina pentru prima data in romania.
este o ocazie buna sa ne rugam si sa ne gandim ce necesar e sa avem liniste in suflet, in viata, in viata de fiecare zi, astfel incat sa putem trai frumos, si pana la adanci, adanci batraneti.
pentru ca am evocat perioade dureroase din viata mea imi vine mereu in minte o buna prietena care a fost mereu in lupta cu boala alina al moushali doctorita mea de la spitalul universitar (? ) ma refer la spitalul de le metrou Eroilor, cel inalt, de langa facultatea de medicina, alina e la sectia ginecologie si e si aduce si copii pe lume, mai are si munca ei dupa orele de spital, dupa garzi, in clinica, ultima oara era la policlinica din ghencea o cladirea noua mi-a spus ea, undeva pe la capatul tramvaiului 41. la spital insa nu se poate la etajul unde e ginecologia sa nu fie cunoscuta alina noastra ( de fel ea e din moldova ) o fata inalta, tanara, puternica, sensibila, cu tact, optimista si tonica, cu parul ei blond- roscat si ochii ei calzi caprui, stii cum se spune numai buna de pus la rana. si deosebit de competenta.

olivia spunea...

Evanghelia de la Luca
(X, 25-37)

n vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: „Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?“ Iar El i-a zis: „Ce este scris în lege?, cum citeşti?“ Iar el, răspunzând, a zis: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău; iar pe aproapele tău, ca pe tine însuţi“. Iar El i-a zis: „Drept ai răspuns; fă aceasta şi vei fi viu“. Dar el, voind să se îndreptăţească pe sine, I-a zis lui Iisus: „Şi cine este aproapele meu?“ Iar Iisus, răspunzând, a zis: „Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon şi a căzut între tâlhari care, după ce l-au dezbrăcat şi l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort. Iar din întâmplare un preot cobora pe calea aceea, şi văzându-l, a trecut pe-alături. Tot aşa şi un levit, ajungând în locul acela şi văzând, a trecut pe-alături. Iar un samarinean care mergea pe cale a venit la el şi, văzându-l, i s'a făcut milă; şi apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn şi vin; şi punându-l pe dobitocul său, l-a dus la un han şi i-a purtat de grijă. Şi a doua zi, scoţând doi dinari, i-a dat hangiului şi i-a zis: Ai grijă de el; şi ceea ce vei mai cheltui ţi-i voi da eu când mă voi întoarce. Care din aceştia trei ţi se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari?“ Iar el a zis: „Cel care şi-a făcut milă cu el“. Iisus i-a zis: „Mergi şi fă şi tu asemenea!“

olivia spunea...

http://www.dervent.ro/rugaciuni.php?cID=cat-rugaciuni-acatiste&rID=00004-ACATISTUL_MAICII_DOMNULUI_PANTANASSA


ACATISTUL MAICII DOMNULUI PANTANASSA VINDECĂTOAREA DE CANCER
După obişnuitul început, se zic:

ACATISTUL SFINTEI PREACUVIOASE NOASTRE MAICI MARIA EGIPTEANCA
ACATISTUL SFÂNTULUI PROOROC ILIE
ACATISTUL SFÂNTULUI SERAFIM DE SAROV, MARE FĂCĂTOR DE MINUNI
ACATISTUL SFÂNTULUI NECTARIE TAUMATURGUL
ACATISTUL SFÂNTULUI MARE MUCENIC HARALAMBIE
ACATISTUL SFÂNTULUI ÎNTÂIULUI MUCENIC ŞI ARHIDIACON ŞTEFAN
ACATISTUL SFÂNTULUI APOSTOL ANDREI, CEL ÎNTÂI CHEMAT
ACATISTUL DE POCĂINŢĂ PENTRU PRUNCI AVORTAŢI
ACATISTUL CUVIOSULUI PĂRINTELUI NOSTRU STELIAN
ACATISTUL SFÂNTULUI MARELUI MUCENIC GHEORGHE PURTĂTORUL DE BIRUINŢĂ
ACATISTUL ÎNGERULUI PĂZITOR
ACATISTUL SFÂNTULUI CUVIOSULUI PĂRINTELE NOSTRU SERAFIM ROSE DIN PLATINA
ACATISTUL SFÂNTULUI FANURIE
ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH CALINIC DE LA CERNICA
ACATISTUL SFÂNTULUI IOAN DE KRONSTADT
ACATISTUL SFÂNTULUI SFINŢITULUI MUCENIC CIPRIAN Cel ce mai înainte a fost vrăjitor, apoi s-a arătat Arhiereu slăvit prin cinstita fecioară Iustina
ACATISTUL SFINŢILOR 40 DE MUCENICI
ACATISTUL SFINŢILOR APOSTOLI PETRU SI PAVEL
ACATIST DE MULŢUMIRE
ACATISTUL PREACUVIOSULUI PĂRINTE PORFIRIE NOUL FĂCĂTOR DE MINUNI
ACATISTUL PREASFÂNTULUI ŞI DE VIAŢĂ FĂCĂTORULUI DUH
ACATISTUL SFINTEI CUVIOAE MUCENIŢE TOMAIDA
ACATISTUL SFÂNTULUI ALEXIE
ACATISTUL SFÂNTULUI APOSTOL Şl EVANGHELIST IOAN
ACATISTUL CUVIOSULUI DANIIL SIHASTRUL
ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH SPIRIDON
ACATISTUL SFÂNTULUI IERARH IGNATIE BRIANCEANINOV
ACATISTUL SFÂNTULUI MUCENIC TRIFON
ACATISTUL SFINTEI MUCENIŢE FILOTEEA
ACATISTUL SFINTEI TREIMI
ACATISTUL SFINTILOR MUCENICI ADRIAN Şl NATALIA
ACATISTUL SFINŢILOR TREI IERARHI – VASILE, GRIGORIE ŞI IOAN
ACATISTUL SFINŢILOR PĂRINŢI IOACHIM ŞI ANA





Site-ul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului
Acasă Dervent Rostiri Publicaţii

Mirea spunea...

Discursul celor doi trebuie sa sa rezume strict la politic...nu stiu daca Basescu i-a reprosat lui Antonescu modul cum a murit sotia acestuia(e posibila incercarea de punere intr-o lumina proasta a lui Basescu,nu ca n-ar fi);personal am vazut cum dna.Dragotescu incerca sa-l "linseze" verbal pe Adrian Paunescu(n-a reusit,fireste)...pe mine nu ma intereseaza ce probleme conjugale a avut sau are Crin Antonescu,aici e vorba de viitorul poporului roman si pentru mine nici-un candidat nu e indreptatit sa fie presedintele Romaniei.

Anonim spunea...

de unde pana unde s-a ajuns sa se zica asa ceva, ca base a vrut sa il atace pe crin? peste tot e transcrierea dialogului, deci cine urmareste poate sa vada ca base se referea la nevasta-sa, nu la cazul sotiei lui crin.

Daniel Mălăelea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
echos spunea...

Sunt obligat sa remarc ceva inadvertente in toate comentariile de mai sus, si tin sa remar si o dezamagire in prezentarea lacrimogena a situatiei lui Crin(aduce un pic a martiraj). Am trecut prin decesul mamei sotiei mele, deces cauzat de cancer! A stat ultimele 3 luni la pat, doar pe morfina, fara sa constientizeze acest lucru - din cauza asta pun sub semnul intrebarii paragraful cu "nu a suportat morfina" pentru ca practic nici nu mai stii de tine cand o iei. Sunt de parere ca gestul sinuciderii, efectuat de sotia d-lui Antonescu e un gest constient, si nu putem discuta motivatiile gestului! Faptul ca NU a reactionat la marlania lui Basescu -interpretabila de altfel - imi spune ca povestea are si alte nuante de grii. Eu personal as fii reactionat mult mai agresiv la o astfel de replica!

Anonim spunea...

echos,esti in eroare. Si mama mea a facut injectii cu morfina, avea cancer tiroidian si stia foarte bne e i se intampla. Fiecare organism reactioneaza altfel.Dl. Antonescu nu a raspuns pentru ca nu avea ce sa caute amintirea Aureliei Antonescu in aceeasi ciorba cu Maria Basescu si Elena Udrea. Dl. Antonescu a facut apreciere referitoare la promovarea unui anumit tip de femeie in politica. Nu a initiat un atac personal.

olivia spunea...

http://edition.cnn.com/2009/HEALTH/11/17/the.clinic.wellbeing.immortality/index.html

http://edition.cnn.com/2009/HEALTH/11/20/cervical.breast.cancer.screenings/index.html

olivia spunea...

despre reactii cum nu trebuie sa fie : ( nu e un exemplu de urmat in nici un caz ) , dar sa vedem din articol : http://www.hrw.org/en/news/2009/08/07/us-students-disabilities-face-corporal-punishment-higher-rates

(www.hrw.org )
human rights

olivia spunea...

corina dragotescu tu ai blogul tau ????

olivia spunea...

http://www.hrw.org/en/news/2009/07/24/us-treaty-signing-signals-policy-shift

olivia spunea...

http://edition.cnn.com/2009/LIVING/11/25/giving.gratitude/index.html

olivia spunea...

http://grippe-a.doctissimo.fr/
http://edition.cnn.com/HEALTH/

Anonim spunea...

crin s-a facut de ras alaturi de geoana...cine se aseamana, se aduna...mi-am dorit mult sa am pe cine vota contra lui basescu in aceasta campanie, dar n-am avut pe cine...base e totusi cel mai tare...cei 2 sunt milogi...ce a facut crin e incalificabil pt un liberal...au primit ce-au meritat si sa ia aminte si aia care cred ca mai pot prosti poporul cu televizorul