luni, 31 ianuarie 2011

Cândva l-am idolatrizat pe Szoby Cseh

       "Băiatul ăsta nu a fost cinstit niciodată. Să ajungi la prostia să spui că tu ai avut dreptate să te duci la Securitate şi să torni este o culme a culmilor!...Era bun cascador, dar eu nu i-am dat niciodată conducerea vreunei echipe de cascadori sau vreun rol. L-am mirosit că este genul de om în care nimeni nu trebuie să aibă încredere. Ce vroia el? Un oarecare cascador să facă ordine în cinematografie...Szoby Cseh e un tâmpit! Este clar pentru mine, băiatul ăsta este un mare tâmpit! Păi, faci tu ordine, mă, idiotule, în cinematografie?... De data asta nu-l mai iert! Pe turnătorii de rând îi iert! Ăştia sunt destul de mulţi, pentru că, din păcate, aşa erau vremurile atunci. Nu pot ierta însă niciodată un om care, în loc să fie spăşit, spune că avea dreptate să se ducă la Securitate şi să toarne" declară Sergiu Nicolaescu.
Sursa: www.realitatea.net
        Cseh rămâne doar un bun cascador. Ca om ridică mari semne de întrebare. Îmi este clar că este un oportunist. Înainte de 1989 a colaborat cu Securitatea, de vreo câţiva ani colaborează cu PDL. Păcat! A fost idolul multor generaţii.

4 comentarii:

Micawber spunea...

Un motiv in plus sa nu ai idoli.

Mirea spunea...

Idoli nu trebuie să ai niciodată, modele da...iar noi avem foarte multe modele pozitive în a doua jumătate a secolului XX, ca să nu vorbim de perioada interbelică...Szoby Cseh trebuie pastrat în amintire ca un profesionist desăvârşit în ceea ce face, pentru că nu-i putem măsura calitatea de om. De fapt e cazul multor pesonalităţi cărora li s-a etichetat o imagine greşită tocmai prin acest amestec nedorit!

Anonim spunea...

Dar oare Sergiu Nicolaescu este in masura sa vorbeasca vorbeasca de altii ? Am mari semne de intrebare cu privire la caracterul Marelui Regizor . Ceausescu cand era tinut prizonier la Targoviste afland de la unul din soldati ca unul din cei care vorbesc la televizor este chiar regizorul , a exclamat plin de revolta " Asta ce mai vrea ? L-am lasat sa plece in toata lumea." Nu cred ca un om cetatean al R.S.Romania din acele vremuri, avea o asa mare libertate de circulatie externa fara a da cu " buna-ziua " pe la Securitate sau Partid . Prea multi care au beneficiat de privilegii pe vremurile acelea dau din gura, iar cei care au avut cu adevarat de suferit sunt dati uitarii sau, cel mult, sunt inclusi intr-un termen general " victimele regimului comunist".


Claudiu Gabriel Duta

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.