joi, 29 ianuarie 2009

Sindicatele din Educatie ameninta cu proteste

Sindicatele din educaţie nu sunt de acord cu majorarea salariilor cadrelor didactice cu 5%, la care să se adauge sume suplimentare condiţionate de derularea procesului de reformă şi de restructurarea sistemului, şi ameninţă cu proteste.

Preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că nu consideră "fezabilă" oferta Guvernului şi a ameninţat că dacă se aplică doar o majorare de 5%, în condiţiile în care salariile cadrelor didactice ar trebui să fie majorate cu 50 la sută, potrivit legii aprobate anul trecut de Parlament, vor ieşi în stradă.

"Nu văd fezabilă afirmaţia premierului Emil Boc, pentru că şase la sută din PIB pentru Educaţie acoperă majorarea salarială prevăzută de lege şi ei trebuie să respecte o lege. Nu cred că e adevărat ce spune premierul, dar dacă e aşa, se va trezi cu miile de salariaţi din învăţământ în stradă şi nu cred că ţine neapărat ca acest lucru să se întâmple", a spus Isvoranu.

Preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Răzvan Bobulescu, susţine că prim-ministrul "nu ştie despre ce este vorba" când afirmă astfel de lucruri.

"Avem un pact pentru educaţie şi o strategie pentru învăţământ, discuţiile erau altfel, chiar preşedintele a susţinut alocarea a şase la sută din PIB pentru Educaţie, procent care ar permite respectarea legii de majorare a salariilor în învăţământ", a precizat Bobulescu.

Angajaţii din învăţământ vor primi în acest an o majorare salarială de 5%, la care se vor putea adăuga sume suplimentare condiţionate de derularea procesului de reformă şi de restructurarea sistemului, probleme care vor fi discutate între ministerul de resort şi sindicate, a declarat premierul Boc

Sursa: www.mediafax.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

ce reforma pot face eu intr-o scoala in care tin usa de termopan legata cu sfoara, bancile sunt de cand s-a construit scoala, sobele scot fum de ne frecam toti la ochi si tusim, vantul suiera ca intr-un film de groaza? oare acei copii nu au si ei drepturi.....
vera