luni, 26 ianuarie 2009

Copil de 9 ani ucis de poarta grădiniţei

Băiatul din Drobeta-Turnu-Severin a fost ucis de o poartă metalică de 300 de kilograme, lăsată neasigurată, care a căzut peste el.

Dan Oţet, în vârstă de 9 ani, a murit, duminică seara, în curtea Grădiniţei nr. 22 din Drobeta- Turnu-Severin, strivit de o poartă metalică de circa 300 de kilograme.

Copilul locuia în apropierea grădiniţei, împreună cu mama lui. Părinţii lui divorţaseră în urmă cu patru ani. Duminică după-masă ieşise să se plimbe cu rolele împreună cu nişte prieteni. Cel mai probabil, el a încercat să se caţere pe poarta metalică rezemată de gardul împrejmuitor care desparte curtea grădiniţ ei de cea a unei creşe. Poarta era lăsată neasigurată şi a căzut peste el. Băiatul a fost strivit de greutatea acesteia. Potrivit directorului Spitalului Judeţean Mehedinţi, dr. Denise Buzulică, băiatul a suferit multiple traumatisme craniene şi era deja mort când a fost adus la spital.

Dan Oţet era elev în clasa a III-a la şcoala generală din municipiu, iar înainte de asta fusese chiar la grădiniţa unde a avut loc teribilul accident. „Era un copil isteţ, sociabil, care nu mi-a făcut probleme niciodată. Este adevărat că era puţin mai năzdrăvan. Suntem cu toţii îndureraţi“, ne-a declarat învăţătoarea Tincuţa Cioc Simion.

La locul tragediei se mai văd şi acum urme de sânge, iar lângă poarta ucigaşă, două candele aprinse amintesc de momentul fatal. Grădiniţa 22 se află în proces de renovare din luna septembrie 2008, lucrările urmând să se finalizeze în luna martie, anul acesta.

De vină e ceasul rău

„În prezent continuă cercetările în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs incidentul şi a persoanelor responsabile“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Karin Sică. Inspectorul general şcolar Daniela Ghimeş, membru al comisiei care anchetează cazul, dă vina pe ceasul rău: „Poarta despărţea creşa de grădiniţă, dar fusese luată pentru ca muncitorii să-şi monteze schelele pe exterior. Directoarea grădiniţei, Elena Ciorâcă, a legat poarta cu lanţuri şi lacăte de gardul pe care era rezemată, dar acestea au fost furate de hoţii de fier vechi. De altfel, hoţii au furat şi porţiuni din gard, precum şi bara de bătut covoarele. Am declanşat o anchetă internă, este regretabil că a murit un copil, dar cred că a fost şi ceasul rău“, ne-a declarat inspectorul şcolar.

Tatăl copilului, Dumitru Oţet, ne-a spus, cu lacrimi în ochi, că va face o plângere împotriva conducerii grădiniţei, vinovată, în opinia sa, de moartea băiatului. „Nu vreau decât să se facă dreptate, şi directorul care a lăsat la voia întâmplării această poartă rezemată să se ducă la puşcărie ca să nu mai moară şi alţi nevinovaţi“, ne-a spus tatăl băiatului.
Sursa: www.evz.ro

Un comentariu:

Anonim spunea...

Era un coleg farte bun un prieten de nadejde un copil activ.Avea un suflet de aur si nimeni nu ar indrazni sa ii pateze memoria .Eu sunt o fosta colega a lui si imi e farte dor de el .Daca nu s-ar fi intamplat acel accident ar fi inca printre noi.La scoala era un copil exemplar.Niciodata nu a creat probleme.Acasa mereu avea grija de fratiorul lui mai mic .Era o persoana minunata si daca nu ar fi fost nixi poarta nici acel cas rau acum ar fi alaturi de fratiorul lui si mama lui