luni, 4 octombrie 2010

,,Sindicaliştii din CSDR renunţă la grevă''? Care grevă?Ce înseamnă asta?

Reprezentanţii Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR) şi ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, au semnat luni două acorduri de colaborare privind legislaţia muncii.
"Am semnat două protocoale cu CSDR. Este vorba de un acord de colaborare privind legislaţia muncii între Ministerul Muncii şi CSDR şi un al doilea acord de colaborare între Inspecţia Muncii şi CSDR. Este un pas extrem de important. Sper ca de acum să avem un dialog constant în ceea ce priveşte modificările la legislaţia muncii şi punerea în aplicare precum şi colaborarea cu inspectoratele teritoriale de muncă", a declarat ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş.
"De mâine (n.r. marţi), vom începe să semnăm şi la nivel naţional aceste protocoale de colaborare, astfel încât să fim informaţi despre problemele legate de munca la negru, de către reprezentanţii CSDR", a adăugat Ioan Nelu Botiş.
De asemenea, ministrul Muncii a mai spus că în 5 noiembrie vor prezenta Parlamentului un proiect de lege privind dialogul social.
"Am căzut de acord cu Ministerul Muncii să încheiem un protocol. Am stabilit că este necesar să reanalizăm dialogul social şi legislaţia. Am solicitat să fie o lege specială care să reglementeze dialogul social, atât la nivelul ministerelor, cât şi la nivelul consiliilor judeţene", a declarat, în urma discuţiilor cu ministrul Muncii, preşedintele Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Iacob Baciu.
Atitudinea reprezentanţilor CSDR surprinde pentru a doua oară. În timp ce confederaţiile sindicale se pregătesc de proteste, CSDR s-a întâlnit încă o dată cu reprezentanţi ai Guvernului.
Luna trecută, deşi iniţial Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) anunţase că va participa la proteste, preşedintele organizaţiei a anunţat ulterior că renunţă la acţiunile anunţate. Preşedintele CDSR, Iacob Baciu, a declarat că organizaţia pe care o conduce nu va mai participa la proteste, deoarece organizaţia a primit sâmbătă răspuns de la premierul Emil Boc.
aici
FSLI, cea mai mare federaţie din învăţământul preuniversitar face parte din CSDR. Înseamnă că nici noi nu vom mai face niciun fel de acţiuni de protest. Cu alte cuvinte, noi ne-am dat de partea guvernului Băsescu-Boc. Să le fie de bine! Eu voi participa la absolut toate acţiunile de protest organizate de celelalte federaţii şi confederaţii.

Un comentariu:

Baimareanul spunea...

Vad ca te incapatanezi sa nu recunosti tara si vremurile in care traim.