vineri, 8 octombrie 2010

S.I.P. Sector 1 continuă lupta pentru drepturile salariaţilor din învăţământ

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Sector 1 se află de 20 de ani în prima linie a luptei sindicale, încercând să apere interesele şi drepturile salariaţilor din învăţământ pe care îi reprezintă. În toţi aceşti ani, am dus toate bătăliile purtate de F.S.L.I., federaţia sindicală naţională  la care suntem afiliaţi, dar am purtat şi bătăliile noastre locale cu I.S.M.B.. Este greu să facem un bilanţ al luptelor câştigate şi al celor pierdute. Important este că nu am dezarmat niciodată. Chiar în aceste zile, cei 51 de lideri de unităţi şcolare vor înainta juristului S.I.P. Sector 1 tabelele cu membrii sindicatului nostru care vor introduce acţiune în justiţie pentru recuperarea reducerii indemnizaţiei de concediu cu 25%.
Pentru că nu toţi colegii noştri au participat la mitingul din 5 octombrie 2010, voi prezenta discursul rostit la miting de colegul şi prietenul meu, profesorul Sorin Dragne, Preşedintele S.I.P. Sector 1:

Stimati colegi,

Iata-ne din nou impreuna pentru a sarbatori prin activitati specifice “Ziua mondiala a Educatiei”. Numai ca in Romania reformelor lui Boc, Basescu si Funeriu, slujitorilor Educatiei le-a mai ramas doar protestul, strigatul de disperare fata de starea in care au adus domeniul nostru de activitate.
Peste tot in lume aceasta zi este una de sarbatoare, in care se fac planuri si sperante de viitor. Iar noi ne pregatim de inmormantarea Scolii romanesti. Si cel mai grav este ca facem acest lucru in cadrul unui ipocrit si falimentar proces de reforma a sistemului.
Dar ce reforma se poate realiza intr-un domeniu condus de un personaj care astazi ne promite sub cuvant de onoare ca vor fi bani suficienti pana la sfarsitul anului, ca nimeni nu va pierde nici un leu din venituri, iar a doua zi ne taie 25% din salariu si ne mai adauga si 5 % la TVA?
Inainte de motiunea de cenzura de la inceputul verii, pe Marian Sarbu, unul din liderii cheie ai coalitiei de guvernare, l-am intrebat personal intr-o emisiune televizata, pentru ce sustine un guvern din care face parte un ministru incompetent si mincinos ca Funeriu ? A avut tupeul ca in fata unei tari intregi sa raspunda ca sustine guvernul Boc pentru stabilitate politica in ciuda diminuarii salariilor, a pensiilor sau a cresterii TVA.
Asta este tot ce ne poate oferi actuala putere... STABILITATE POLITICA.
• Ati reusit stimati colegi, sa va achitati facturile, sa va cumparati medicamente sau sa va imbracati copiii si sa le cumparati manualele scolare asa zis gratuite, cu stabilitate politica ?
Eu, unul, nu am reusit.
Domnilor Sarbu, Boc sau Basescu - nu de stabilitate politica ducem noi lipsa ci de stabilitate financiara sau legislativa. De cand sunteti la putere nici una din legile pe care v-ati asumat raspunderea nu ati apucat sa le puneti in aplicare caci ori incalcau Constitutia ori erau aberante.
Cand era in campania electorala, Traian Basescu si partidul lui ne considerau pilonii unei societati moderne. Ne indemna Traian Basescu sa ii sarim la gat lui Tariceanu care nu dorea sa ne majoreze salariile cu 50%. Ci doar cu 17%.
Iar acum, dupa ce si-a innoit mandatul, ne trimite sa ne mai luam un serviciu daca vrem neaparat sa avem acelasi venit ca in 2008, sau sa plecam din tara.
De la Pactul pentru Educatie pe care ni l-a propus, cand PDL-ul era in opozitie, a trecut acum la demolarea Scolii romanesti. In fiecare zi pomeneste de inutilitatea dascalilor, de necesitatea desfintarii a mii de unitati de invatamant.
De ce ne urati atat de tare, domnule presedinte al Romaniei ? De ce vreti sa va razbunati acum pe toti dascalii din Romania pentru insuccesul unor colegi de ai nostri de a o invata pe fiica dvs a vorbi corect romaneste ?
Cu cat Eba isi etaleaza perlele de exprimare de la tribuna Parlamentului European, cu atat domnia voastra propovaduiti sfarsitul sistemului de educatie.
In campania electorala din toamna lui 2008, Elena Udrea ne invata sa dam cu mopul. Miza era pentru ea postul de deputat in Parlamentul Romaniei si mai apoi cel de ministru in guvernele Boc. Acum, la mai putin de doi de guvernare a Elenei Udrea si a gastii ei, gradinitele si scolile romanesti au ramas fara femei de serviciu din cauza salariilor care au scazut pana la 350 de lei. Veniti acum si dati cu mopul, d-na Udrea, intr-o gradinita publica pentru un salariu mai mic decat tocul pantofilor cu care ai calcat in picioare economia nationala si demnitatea romanilor.
Domnule prim ministru Boc, v-ati atins telul. Ati intrat in istorie, dar nu ca un mare patriot, ci in rolul revolverului cu care Traian Basescu a tras in propriul popor. A venit vremea sa luati cu adevarat o masura pentru a scoate Romania din criza profunda in care se afla. Si anume sa va strangeti intreaga echipa guvernamentala si sa va dati demisia in cel mai scurt timp. Intorceti-va in satul natal si faceti ce stiti mai bine : pasteti gastele, dati la coasa si fredonati « pusca si cureaua lata ».
Asa sa va ajute Dumnezeu !

PRESEDINTE S.I.P. SECTOR 1,
PROF. SORIN DRAGNE

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dna Udrea este o persoana de exceptie.