miercuri, 13 octombrie 2010

Noi de ce nu reuşim să obţinem nimic?

Salariaţii din Administraţia Financiară şi din Administraţia Vămilor îşi cer stimulentele înapoi şi au declanşat o grevă (ne)spontană. Cu siguranţă că vor primi înapoi o mare parte din drepturile care, fie vorba între noi, nici măcar nu li se cuvin. Numai salariaţii din învăţământ nu cer nimic. Nouă ni s-a luat tot timpul din drepturi şi nu s-a întâmplat nimic. Alţi lideri de federaţii sunt capabili să mobilizeze oamenii şi pot să organizeze acţiuni de protest eficiente.  Numai liderii noştri nu sunt în stare să organizeze niciun fel de acţiune de protest, fie ea spontană sau organizată. Pentru noi, viaţa devine din ce în ce mai grea. Avem rate la bănci, rate pe care le-am făcut atunci când aveam încredere în guvernul ţării noastre, în economia naţională, avem copii de crescut şi avem de trecut o iarnă care se anunţă cumplită. Mai devreme sau mai târziu, disperarea ne va scoate şi pe noi în stradă. Liderii nu au putut sau nu au vrut să ne scoată, dar ne vor scoate cu siguranţă frigul, foamea, întunericul.

2 comentarii:

KQQ spunea...

De cenu obţinem nimic? Fiindcă, cel puţin două din FSLI au fost ilegale. Mă refer la greva din 22 aprilie şi la cea de la sfârşitul lunii mai, cea din urmă neimplicând unitatea şcolară unde am fost titular*. Concret. orice conflict de muncă trebuie să treacă prin etapa concilierii, ori concilierea implică şi negocierile de la Ministerul Muncii. Ori, însuşi Cornea declara, pe 29.05 (deci, cu 2 zile înaintea grevei) că sunt premizele declanşării conflictului de muncă. Ori, între a fi premizele respective şi a se recurge la grevă mai e un drum de parcurs. E trist o parte dintre profesori nu cunosc legislaţia şi se lasă antrenaţi în acţiuni care, deşi teoretic sunt perfect justificate, nu au urmat procedura legală. SUNTEM PREA SLABI CA SĂ NE PERMITEM SĂ ÎNCĂLCĂM LEGEA.

* Datorită bunăvoinţei conducerii liceului unde am fost titular, la restrângerea de activitate, când am primit numirea pe două şcoli, 31 % din normă este în unitatea şcolară în cauză.

Daniel Mălăelea spunea...

In imprejurari exceptionale se cer masuri exceptionale. Si eu am gandit mereu ca trebuie sa urmam procedura legala, dar ei nu respecta nicio lege. Noua ne lipseste determinarea, fermitatea.In special, liderii dovedesc slabiciune. Si de la ei pleaca aproape totul. Noi de ce nu avem un Vasile Marica?