sâmbătă, 23 octombrie 2010

Se pare că nu va trece

Urmăresc în fiecare zi ce se scrie pe bloguri şi cu fiecare zi care trece devin tot mai pesimisit în legătură cu moţiunea de cenzură. În plus, mai aud în stânga şi în dreapta faptul că nici iniţiatorii nu prea îşi doresc ca aceasta să treacă. Din păcate, noi, bugetarii din România, vom fi din nou victime colaterale ale jocurilor politice. Căderea guvernului Boc în urma moţiunii de cenzură ar fi singura noastră şansă de a reveni la salariile din iunie. Dacă guvernul nu cade, a doua zi vom primi o altă lovitură şi mai cumplită. Guvernul îşi va asuma răspunderea pe catastrofala lege a educaţiei în varianta PDL. Încep să cred că suferinţa noastră se va prelungi până în 2012.

4 comentarii:

CORA spunea...

Cum sa voteze parlamentarii motiunea? Ei doar au cotizat pentru un mandat de 4 ani! Si Ponta ii ameninta cu anticipatele! Ori fi ei impotriva lui Base, dar nici chiar asa...

KQQ spunea...

In situatia de fata motiunea nu e o solutie viabila. Majoritatea e suficient de stabila incat guvernul sa ramana pe loc. Ba mai mult, cei care o initiaza vor fi perceputi ca factori destabilizatori desi, cel putin teoretic, vor binele tarii. Din punctul meu de vedere, PSD-ul nu trebuia sa forteze caderea guvernului in octombrie 2009. Trebuia sa ramana alaturi de PDL chiar daca PDL-ul nu a fost totdeauna corect cu PSD. Daca era PSD-ul la guvernare, trecea varianta cealalta a legii educatiei. Asa, va trece varianta Funeriu care, aproape sigur va fi modificata dupa 2012.

O motiune de cenzura care ar trece ar pune PDL-ul in postura de victima, ceea ce ii convine. Nu! PDL-ul trebuie lasat sa se descurce cum poate. Si se va impruma la un moment dat, pentru ca in 2012 salariile sa revina si sa se dea impresia iesirii din criza. Altfel, risca sa piarda foarte mult la alegeri.

Alegeri anticipate nu au fost nici macar in perioada 1996-1999 cand inflatia era de 151 de procente. Credeti ca vor fi acum? Eu nu.

Anonim spunea...

Daca PDL la urmatoarele alegeri obtine peste 15 % ...eu plec din tara !


Claudiu Gabriel Duta

acuvio spunea...

Redau din textul moţiunii: "După căderea guvernului B.U.B.A, noi, semnatarii acestei moţiuni, împreună cu cei care ni se vor alătura, dorim să realizăm un guvern de criză, care să-şi asume două obiective: stabilizarea societăţii prin câteva măsuri de urgenţă şi organizarea de alegeri anticipate în maxim 6 luni”
Dau buluc parlamentarii la vot când aud de anticipate! :)