duminică, 23 ianuarie 2011

Pedeliştii peste tot

       Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti are un nou director adjunct, „uns” oficial, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, chiar de Ziua Naţională. Dat fiind faptul că instituţia Inspectoratului Şcolar este condusă de reprezentanţi ai partidului portocaliu, era obligatoriu ca noul director să aibă carnet de membru la PD-L. Aşadar, capetele luminate de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj s-au uitat pe lista membrilor de partid şi au aflat astfel că şefa organizaţiei de femei a PD-L Cărbuneşti, consilierul local Daniela Ariana Pandia este disponibilă. Fostă profesoară într-un sat îndepărtat de pe raza oraşului, dăscăliţa a dat concurs şi a ajuns titulară la Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti. De aici până la funcţia de director adjunct n-a mai fost decât un pas. Carnetul portocaliu a fost astfel un avantaj, contextul politic ajutând-o pe dăscăliţă să fie „unsă” director adjunct, în vreme ce alţi profesori tineri, cu experienţă şi o mulţime de studii la activ, au fost lăsaţi pe tuşă pentru că n-au fost totuşi atât de inteligenţi încât să fie membrii ai partidului de guvernământ.
Sursa: www.impactingorj.com
Cunosc personajul. Am copilărit în oraşul Tg-Cărbuneşti. Îmi sunt dragi acele locuri. Păcat că liceul care poartă numele marelui poet este acum portocaliu. Când eram copil şi treceam pe la poarta liceului vedeam foarte mult verde. Nu prea înţeleg ce face acolo primarul liberal Mihai Mazilu. La ultimele alegeri, pedeliştii au bătut orice record la furat voturi.

4 comentarii:

Mirea spunea...

Şi fostul mare poet s-a "vopsit" în roşu la un moment dat, aşa că...oricum, ne mai întrebăm de ce e în "colaps" învăţământul românesc!

Daniel Mălăelea spunea...

In rosu,in acele vremuri, inteleg. Dar in portocaliu?

Mirea spunea...

Păi roşu combinat cu altă culoare e posibil să dea portocaliu bănuiesc...PDL are în substratul său şi gândirea celor care au jucat "sârba târfei roşii", în concluzie e o continuitate politică invers proporţională cu poporul român...cu poporul nu cu cetăţenii....Apropo de popor, astăzi se împlinesc 90 de ani de la naşterea lui Valeriu Gafencu!

Daniel Mălăelea spunea...

Mirea, toata ziua sunt ocupat. Poti sa scrii tu o pagina despre Valeriu Gafencu? Astazi este Ziua Unirii Principatelor, dar, ai dreptate!, nu trebuie sa uitam ca este si ziua de nastere a lui Valeriu Gafencu.