luni, 10 august 2009

Teste-grilă de Istorie pentru concursul de admitere la Academia de Poliţie


Această carte va apărea la 1 septembrie 2009 la Editura Paralela 45. Ea a fost concepută pentru a veni în sprijinul candidaţilor la concursul de admitere la Academia de Poliţie.
În vederea elaborării acestei cărţi, am consultat toate cele şapte manuale de istorie pentru clasa a 12-a aflate în vigoare. Pentru fiecare dintre cele 10 teme prevăzute în programa de concurs am conceput câte 2 teste, acestea respectând întocmai structura probei de concurs. Fiecare test cuprinde 30 de itemi (10 itemi cu alegere multiplă, 10 itemi de logică istorică şi 10 itemi de ordonare cronologică) şi este însoţit de baremul de corectare. Pentru a facilita însuşirea elementelor de cronologie, la itemii de ordonare cronologică au fost precizaţi anii desfăşurării evenimentelor şi proceselor istorice.
Pentru verificarea şi recapitularea cunoştinţelor am elaborat 3 teste recapitulative intermediare (după parcurgerea a 1/3, 1/2 şi 2/3 din materie), iar după aprofundarea celor 10 teme din programa de concurs, candidaţii îşi pot evalua cunoştinţele, nivelul de pregătire atins şi şansele de reuşită la concurs, rezolvând cele 20 de teste finale.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte frumos si folositor in acelasi timp! Felicitari domnule Mălăelea!

Mirea spunea...

Felicitari domnule diriginte si mult succes,personal sunt mandru ca v-am avut profesor si nu numai pt ca sunteti mult mai mult decat atat...sper ca fundementul istoric pe care-l detineti sa scoata la lumina tiparului si alte "aduceri aminte" cum ar spune Iorga,pentru ca istoria e o vesnica pomenire...

sinvlex spunea...

Bravo, Daniel ! Felicitari !

Nicole spunea...

Felicitari!! ;)

Anonim spunea...

Bunaziua in primul rand,ati facut o treaba excelenta lansand testele pentru admitere la politie.Ati lansat cumva si urmatoarea carte de teste pentru sesiunea 2011?daca da as vrea sa dau comanda.

Daniel Mălăelea spunea...

Sigur ca da. A aparut si editia a doua, completata si adaugita. Costa 25 de lei. Se poate comanda on-line sau o puteti cumpara din librarii. Succes!