COMUNICAT
al Grupului Parlamentar al Partidului Naţional Liberal
din Camera Deputaţilor
Grila unică de salarizare, prezentată ca o soluţie împotriva inechităţii la plata angajaţilor din sistemul public, se dovedeşte a fi o nouă lovitură dată corpului profesoral. Conform acesteia, cadrele didactice din sistemul preuniversitar ar urma să piardă 20 – 25% din salariul actual. Este adevărat că sindicatele au primit asigurări că dacă grila se dovedeşte nefavorabilă profesorilor, salariile vor fi menţinute la nivelul actual, dar nu cred că acest lucru va linişti angajaţii sistemului de învăţământ.
În aceste condiţii, în care veniturile profesorilor scad în loc să crească, mă întreb cum vrea ministrul Ecaterina Andronescu să facă reformă în educaţie, cum vrea Guvernul Boc predictibilitate şi stabilitate în învăţământ? Mai putem vorbi despre demnitatea profesorilor, când asistă la reducerea bugetului educaţiei sau cand li se taie 25% din salarii?
Partidul Naţional Liberal a susţinut de la început faptul că este preferabil adevărul unei minciuni care va afecta dramatic viaţa unor oameni mai târziu. Mă refer aici la faimoasa Lege prin care se majorau salariile profesorilor cu 50%. Coaliţia PSD – PDL şi-a bătut joc de aceştia, preferând minciuna. I-a amăgit şi atunci şi când le-a luat cei 100 euro pentru cărţi, dar şi când le-a dat o indemnizaţie derizorie pentru a supraveghea examenele.
Acum maschează o nouă bătaie de joc în spatele unei grile „salvatoare”. Nu ştim pe cine va salva, însă.
Cerem ministrului Andronescu să reprezinte în mod real interesele profesorilor în faţa colegului de partid de la Ministerul Muncii. Dacă nu a reuşit să se impună în discuţia cu domnul Pogea, pretextând că alt partid nu a vrut să o ajute, acum nu mai are nicio scuză, fiind vorba de Marian Sârbu. Acesta poate, într-adevăr, să nu condamne la sărăcie corpul profesoral. O decizie de acest fel, care ar micşora sau păstra nivelul actual al salariilor pentru câţiva ani de zile, ar fi ultimul gest de sfidare şi neputinţă al doamnei Ecaterina Andronescu în faţa colegilor de la catedră. Şi astfel, domnia sa şi Guvernul Boc se vor face vinovaţi de viitoarele plecări masive din învăţământ, de slăbirea calităţii actului educativ, de un viitor incert al generaţiei tinere din România.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
Cine se mai increde in guvern ?
Mai sperati inca la ceva de la acesta ?
Toata lupta de anul trecut + 2009 a fost in zadar.
Nu ramane decat recalificarea !
Mai bine gunoier in afara decat profesor improscat cu rahat si mintit in Romania.
In acest guvern, sigur nu. Despre recalificare, nu e cazul sa discutam inca.
Are cineva impresia ca daca maine ar intra PNL ul la guvernare ar proceda altfel decat cei de acum ? Nu promit TOTI marea cu sarea ? cand sunt in opozitie si apoi ...cand ajung la ciolan ..''Nu sunt bani....n avem de unde....de abia daca ne ajunge pt noi!!'' Fiecare pt el fratilor !!...e timpul individualismului salbatic... uitati va la directori , inspectori , lideri de fraiereala (adica de sindicat )...
Generalizati si exagerati.
Sunt in invatamant de 9 ani, dar ca anul acesta nu m-am mai simtit luat in bataie de joc. Numai nesimtiti, incompetenti si hoti la conducere. Abia astept sa primesc dreptul de a preda in alta tara (am cerere). Ar fi interesant sa plece ca mine si altii. Oare cu cine isi vor mai desfasura activitatea? Cu cine vor mai face un invatamant de calitate? De fapt la ce le-ar folosi?! Pentru a pune o stampila nu trebuie multa carte!
Domnule Malaelea statutul sindicatului unde aveti oareshce functie prevede propaganda pt. un anume partid politic ? stau si ma intreb. De asemenea Statutul Cadrului Didactic , Legea invatamantului ...oare ce o scrie pe acolo?
Scrie ca nu se face politica in scoala. Doar atat scrie. Sunt un cetatean al Romaniei ca oricare altul. Nu sunt membru al niciunui partid politic. Daca sunteti curios, puteti sa cititi aceste legi si sa aflati.
Trimiteți un comentariu