joi, 27 august 2009

Să vă fie ruşine!

Astăzi, la Colegiul Naţional ,,Gheorghe Lazăr'', a avut loc testarea pentru ocuparea posturilor vacante de educatoare de către suplinitoarele necalificate sau în curs de calificare. Proba scrisă a avut loc la ora 9,00, iar proba orala ar fi trebuit să înceapă după ce la ora 17,00 se afişau rezultatele.
La ora 21,00 încă nu se afişasera rezultatele şi nu începuse proba oralaă la care urmau să participe aproximativ 500 de candidate. El este acum în plină desfăşurare şi cred că se va încheia după miezul nopţii. Ce examen mai poate fi acela susţinut la orele 22-23? Pana acum au venit câteva maşini ale Salvării pentru a acorda ajutor medical bietelor candidate prezente acolo de la ora 8,30. Ma bucur că au fost prezente şi televiziunile. Poate că ceva se va schimba până la urmă. Şi anul trecut s-a intamplat la fel. Probabil ca aşa va fi şi la anul.
Ar trebui să vă fie ruşine, doamnelor şi domnilor din ISMB şi Inpectoratul Şcolar al Sectorului 3!

13 comentarii:

Anonim spunea...

Trăim în România....

Mihai spunea...

sweet dreams.
am incetat sa mai cred sau sper.
Romania nu se va schimba niciodata.

Daniel Mălăelea spunea...

Peste 500 de femei s-au călcat în picioare la liceul Gheorghe Lazăr din Capitală pentru a obţine un post de suplinitor ca educatoare. Nu au lipsit evenimentele neplăcute. Patru femei au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza înghesuielii. Testarea, începută joi dimineaţă s-a încheiat cu puţin înainte de miezul nopţii.
După mai bine de 12 ore de aşteptări şi testări, câteva femei s-au simţit rău şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Pe fondul stresului şi a oboselii au fost persoane care au avut nevoie de asistenţă medicală. Sunt într-o stare bună. Au fost momente de stare de lipotimie", a precizat medicul care a acordat primul ajutor.

Organizatorii examenului spun că nu se aşteptau la un număr atât de mare de participante.

"Cred că au fost epuizate sau obosite sau au avut emoţii. Nu ne-am aşteptat să vină atât de multe persoane pentru această testare. Este evident că dacă ştiam organizam pe două zile şi pe două centre", a declarat Marian Banu, inspector şcolar al municipiului Bucureşti.
Cele 500 de femei care s-au înghesuit la liceul Gheorghe Lazăr din Capitală au concurat pe 600 de posturi libere. (www.realitatea.net)
Marian Banu minte. Şi anul trecut s-a întâmplat la fel. E o practică veche. De ce atâta umilinţă pentru un salariu de aproximativ 500 lei net? Şi urmează etapa repartizării pe posturi, care durează aproape tot o zi întreagă.

Anonim spunea...

La ce cloaca a ajuns invatamantul....au mai ramas numai incapabiliii de altceva ...nu ma mai mira nimic!

Anonim spunea...

Doamnele respective sunt libere oricand sa si caute un job mai bine platit . Nu mai insistati ca au stat enshpe ore pt 2 lei....e alegerea lor !!!...si trebuie sa si o asume ! Cand intri in cocina inevitabil risti sa te mananance porcii.....daca nu ti place te ocupi cu altceva !

Daniel Mălăelea spunea...

Ma surprind ultimele 2 postari. Doamnele si domnisoarele acelea merita tot respectul tuturor. Majoritatea dintre ele sunt foarte tinere si sunt in curs de calificare.Eu condamn proasta organizare si nesimtirea ,,vesnicilor'' din inspectoratele scolare.Trebuie sa fie si ei capabili de ceva. Din pacate, aproape de fiecare data dovedesc ca nu sunt.

Daniel Mălăelea spunea...

In invatamant exista si destui oameni competenti. Acestia se incapataneaza sa-si faca meseria cu adevarat. Nu mai generalizati si nu-i mai jigniti pe profesori. Invatati sa-i apreciati pe aceia care merita.

Anonim spunea...

Am inteles....sunt in curs de calificare..castiga 500 cele calificate castiga respectabila suma de 8-900 :)..respect ideea de invatator..din pacate persoanele care joaca rolul acesta sunt din ce in ce mai..de la an la an O casiera la Carrefour ia cat o calificata din asta de a Dvs sau peste ? :)

Daniel Mălăelea spunea...

Daca toate tinerele ar fi casiere la Carrefour cine ar mai avea grija de micutii nostri in gradinite? Am cunoscut foarte multe tinere dedicate meseriei de educatoare. Dv aveti copiii? Nu au avut norocul de a avea o educatoare draguta, calma, iubitoare?

Anonim spunea...

Sincer...mi ar fi teama sa mi las copilul pe mana cuiva care castiga atat de putin ! Intamplarea face sa ,,cunosc'' o florareasa ...o tiganca ce sa mai :)...mai cumparam de la ea. Intre 2 si maxim 8 milioane pe zi vanzare....avand in vedere ca si pun un adaos cam de 100 % la flori ...sa facem un calcul sau sa...ne abtinem.

Daniel Mălăelea spunea...

Ma bucura faptul ca sunteti de acord ca personalul din invatamant are salarii mici. Asa este pretuit si rasplatit un intelectual de catre statul roman.Pentru banii acestia putini, multi dintre noi dau tot ce au mai bun intelectual si moral.Nu ne judecati doar prin prisma salariilor mici pe care le primim.

achilianu spunea...

Salut!
Vrei sa facem schimb de link? Daca esti de acord atunci lasa-mi un comment in care sa imi spui cum vrei sa te trec in blogroll. Pe mine poti sa ma treci Achilianu
sanatate...

Anonim spunea...

cine stie dc le tinea pana la 23.00 si mai departe...ce ziceau poate le va pica si lor vro puicutza