marți, 1 septembrie 2009

Dispare premiul de 2%

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, şi reprezentanţii sindicatelor au convenit astăzi la discuţiile privind reducerea cheltuielilor de personal, că soluţia optimă de a realiza acest lucru este tăierea din sporuri, şi nu concediul neplătit.
"Discuţiile s-au îndreptat spre anularea fondului de premiere de 2% şi reducerea cu 50% a altor sporuri, printre care cel pentru mediul rural", a declarat secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale, Constantin Ciosu.
Potrivit ministrului Andronescu, singura problemă rămasă nerezolvată ar fi aceea că reducerea cheltuielilor de personal pe această cale ar acoperi doar nouă dintre cele 10 zile fără plată impuse prin a doua rectificare bugetară. "Am găsit soluţii pentru aproximativ nouă zile din 10 şi mai căutăm. Oricum, şcoala va începe pe 14 septembrie, amânarea nu era o soluţie", a declarat Andronescu.
Sursa: www.realitatea.net
Sunt unul dintre profesorii care merită cu prisosinţă premiul de 2%. Dar mă bucur că acesta nu mai există. Acum sunt mult mai liniştit. Aşa se rezolvă şi problema reducerii cheltuielilor de personal. De data aceasta, liderii noştri merită felicitări. Nu pot să mă pronunţ asupra sporului de rural şi nu ştiu care sunt celelalte sporuri despre care s-a discutat.

4 comentarii:

Tivadar Emanuel spunea...

E intr-adevar o solutie buna! O solutie care sa nu-i afecteze deloc pe profesori era lesne de inteles ca nu se putea lua. Cu masura aceasta pe unii insa ii va afecta mai putin, in timp ce pe altii mai mult!
Sa vedem cum fac cu ziua a 10-a!

Te felicit pentru postari! Citindu-ti blogul ma scutesc de a mai citi presa on-line atunci cand nu am suficient timp!
O seara placuta!

Mariko san spunea...

Domnule Daniel Mălăelea, în judeţul Bacău, învăţătorii cu gradul I si vechime de peste 30 de ani beneficiaza de 2 ore pe săptămâna la plata cu ora. Educaţia fizică, religia, limba străină, la inv. primar sunt predate de profesorii de specialitate. Mai nou, şi opţionalele. Există zile când învăţătorul lucrează la catedră 1 oră. Mă întreb, n-ar fi fost normal să se renunţe la plata acestor ore?

Daniel Mălăelea spunea...

Poate chiar s-a renuntat. Inca nu stim care sunt toate sporurile care s-au redus sau care au fost pierdute cu totul.

Daniel Mălăelea spunea...

,,Ministerul Educatiei a propus eliminarea fondului de premiere de 2%, a salariului de merit si a sporului pentru mediul rural pentru a fi facute economiile privind cheltuielile de personal de 15,5% pe luna in lunile septembrie, octombrie si noiembrie, a declarat, ieri, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant, Aurel Cornea. Liderul sindical a precizat ca este posibil sa se revina la norma de 18 ore pe saptamana pentru profesorii cu vechime de peste 25 de ani, tot pentru a se face economii privind cheltuielile de personal.'' (www.ziua.ro)