joi, 10 septembrie 2009

PNL solicită demiterea ministrului Educaţiei, pentru "încălcarea grosolană" a legii

Liberalii solicită demiterea ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, pe motiv ca ar fi incalcat Legea care-i cere ca, inaintea inceperii anului scolar, sa fie aprobate si date publicitatii metodologiile pentru examenele nationale, relateaza NewsIn. "Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu demonstreaza, inca o data, ca pentru domnia sa legea este optionala si, mai grav, ca se pozitioneaza mai presus de lege", sustin liberalii. Ei argumenteaza ca ministrul Educatiei "a omis" ca este obligata de lege sa aprobe si sa dea publicitatii metodologiile pentru examenele nationale, inainte de inceperea anului scolar, citand articolul din Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor de Invatamant, potrivit caruia anul scolar incepe la 1 septembrie. "In data de 9 septembrie, Guvernul, prin vocea premierului Boc, a anuntat ca a emis o Ordonanta de Urgenta in care se precizeaza ca Bacalaureatul se va da la trei probe. Din nefericire pentru ministrul Andronescu si premierul Boc, acest fapt nu rezolva incalcarea grosolana a legislatiei si a normelor in vigoare", se precizeaza joi, intr-un comunicat al PNL.
Sursa: www.ziua.ro

În octombrie-noiembrie 2008 eram convins că liberalii sunt singurii care sunt împotriva noastră şi ne mint. Timpul a dovedit că m-am înşelat şi de fapt ei erau singurii care spuneau adevărul. Nu uit şi nu-i iert pe aceia care m-au minţit şi m-au determinat să-i amăgesc, la rândul meu, pe colegi.

Un comentariu:

Anonim spunea...

din pacate, citind ordinele de ministru publicate in ultimele trei zile pe edu.ro, vedem ca toate au data emiterii: 31. 08. 2009
toti stim ca este o facatura, si sunt convinsa ca aceste ordine doar acum sunt facute pe genunchi (si ma astept sa vedem ceva legat de bacaaureat, pana la sfarsitul saptamanii viitoare) - insa nimeni nu face nimic pentru ca sindicatele au alte lucruri mai importante de facut.