duminică, 13 septembrie 2009

La mulţi ani, Ilie Balaci!


Ilie Balaci este un fost jucător de fotbal din România şi actual antrenor. Supranumit şi "Minunea blondă", Balaci este unul dintre cei mai mari jucători români de fotbal. Cariera sa de fotbalist se leagă de marile succese obţinute de Universitatea Craiova la începutul anilor 1980. Din păcate, a avut un final prematur de carieră, datorat deselor accidentări. Cea mai gravă dintre ele, care practic a pus punct carierei de fotbalist a lui Balaci, a fost provocată de fundaşul băimărean Vasile Arezanov, într-un meci de campionat, jucat la Baia Mare, la 21 februarie 1984.

Ca antrenor, deşi nu a avut aceleaşi succese ca şi jucător, a avut totuşi performanţe notabile cu echipe din Africa de nord şi zona ţărilor arabe.

"Minunea blondă" aniversează 53 de ani de la naştere azi, aşa cum apare în acte trecut de părinţi, chiar dacă în realitate s-a născut pe 9 septembrie 1956, în comuna Bistreţ.

Cluburi

Performanţe

Ca jucător

Ca antrenor



2 comentarii:

Bibo spunea...

Buna sunt Raul de la Inhibitie.Music.News suntem in top 20 cele mai citite blogguri din romania si am vrea un parteneriat cu dumniavoastra.Intrati pe adresan de messenger pentru mai multe detali butta_raul

Mirea spunea...

La multi ani,multumim pt tot Ilie Balaci...pe mn ma incearca mult regret cand e vb de Balaci,sigur dincolo de faptul ca a fost cel mai bun mijlocas din Europa fotbalistica la inceputul anilor'80(lucru confirmat de occident)...e vb de regretul ca Balaci totusi nu a jucat la Euro '84,ca sa numai vb de momentul Mexico'70 cu regretatul Nicolae Dobrin