luni, 31 august 2009

Începerea anului şcolar, amânată?


COMUNICAT DE PRESĂ

GRUPUL PARLAMENTAR PNL din CAMERA DEPUTAŢILOR

Bucureşti, 31.08.2009

Data începerii cursurilor în această toamnă este o altă necunoscută a guvernării pesedisto-pedelistă, alături de alte sute de chestiuni nelămurite care afectează activitatea bugetarilor, a firmelor private şi a fiecărui român în parte, finalmente.

Trimiterea în concediu forţat a bugetarilor afectează grav desfăşurarea cursurilor în şcoli, mai ales dacă acest lucru înseamnă pierderea orelor şi apoi recuperarea lor pe parcurs. Nu este de mirare că sindicatele preferă o amânare a începerii anului şcolar, dacă se ajunge în această situaţie, în locul unei pauze în mijlocul semestrului.

Cer public doamnei ministru Ecaterina Andronescu să nu îşi bată joc de calendarul şcolar şi să găsească o soluţie ca profesorii să nu intre în acel concediu neplătit de 10 zile, chiar şi la începutul anului şcolar. Îi recomand să nu forţeze sindicaliştii să ia o asemenea măsură. În caz contrar, un eventual proces cu sindicatele, pe acest caz, este pierdut cu siguranţă. Nu mai vorbim despre faptul că înfrângerea în Instanţă va fi de natură să vulnerabilizeze şi mai mult (dacă mai este posibil) poziţia domniei sale în fruntea Ministerului Educaţiei. Consider că reprezentanţii sindicatelor au fost chiar îngăduitori până acum, având în vedere probele de foc la care au fost supuşi. Însă acest concediu neplătit reprezintă o lovitură prea puternică dată bugetului corpului profesoral.

În eventualitatea trimiterii acasă a dascălilor, nu pot să nu mă întreb cum se vor descurca familiile cu soţ şi soţie în învăţământ, cum îşi vor gestiona banii pentru a depăşi perioada următoare?

Partidul Naţional Liberal solicită ministrului Educaţiei ca marţi, când se va face discuţia privind reducerea cheltuielilor, să vină cu propuneri ferme, concrete, nu lăutăreşti, astfel încât să avem certitudinea începerii anului şcolar.

6 comentarii:

Anonim spunea...

In acest sens sustinem suspendarea acordarii gradatiilor si salariilor de merit (oricum cel putin jumate sunt acordate stim toti cum...)si a sporurilor pt directori. Sa fim solidari cu Guvernul tovarasi ! Sa dam un exemplu ...fara numar!fara numar! cat putem strange noi cureaua...pentru intreaga clasa de fomisti bugetari intru propasirea averilor conducatorilor nostri Traian Paharnicescu, Crin Coafor s a m d....Ma gandeam ce lovitura ar fi Crin Coafor sa obtina de la Dinu un ciolan si pt noi ...asa ca de imagine Dup aia si ar lua el inapoi inzecit

Daniel Mălăelea spunea...

N-am prea inteles ce ati vrut sa spuneti. Haideti sa devenim seriosi.

Anonim spunea...

Sunt extrem de serios. Aveti impresia ca i doare undeva daca incepe scoala pe 14 sau pe 24 sau niciodata ? Are cineva impresia ca i intereseaza altceva in afara de nenorocita aia de campanie elect. si cum sa fure mai mult din banul public ?

Daniel Mălăelea spunea...

Cred ca trebuie sa existe o solutie. Cred ca putem gasi un candidat care sa ne reprezinte. Inca mai cred asta.

Anonim spunea...

Eu cred ca intr o cloaca precum e...Romania.. ca sa avansezi....etc sa supravietuiesti....sa ti fie bine ciclic...cand poate ajung la ciolan... trebuie sa te aliezi cu unii....asta cred Dnule Malaelea! In rest timpul ne va dovedi cum a dovedit si pana acum ...cine are dreptate . Eu zic ca sunt toti la fel! ...si in nici un caz papitoiul filfizon ....papusa lui Dinu nu va aduce schimbarea.

Daniel Mălăelea spunea...

Eu cred ca poate mai mult decat ceilalti. Ma ingrijoreaza si pe mine rolul pe care il are sau ar putea sa-l aiba Dinu Patriciu.