sâmbătă, 22 august 2009

Haos în Educaţie

Situaţie fără precedent în Vrancea. Cei 30 de absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret, care au fost scoşi din examenul de titularizare, au câştigat în instanţă suspendarea examenului. Şi nu vor să se oprească aici. Absolvenţii vor să obţină anularea examenului. Inspectoratul Şcolar Vrancea încearcă acum să cadă la pace cu absolvenţii.

Supăraţi că au fost daţi afară din examen, profesorii au dat în judecată inspectoratul şcolar, iar instanţa le-a dat câştig de cauză. Imediat după aflarea deciziei, inspectoratul şcolar a încercat să-i convingă pe absolvenţi să renunţe la proces şi să accepte posturi de suplinitori.

"Încercăm o soluţie de compromis pentru ca din cei 30 dascăli care fac parte din dosar, în acest moment şapte au ocupat posturi", a declarat Iordache Bostan, inspector general scolar.

Absolvenţii Spiru Haret nu vor să accepte posturile rămase şi sunt hotărâţi să obţină anularea examenului de titularizare.

"Am fost la un coleg care este internat la neurologie, a făcut accident vascular cerebral în urma acestui eveniment. Am o altă colegă care este la pat, este distrusă, traumatizată, nu poate să-şi revina", a spus Dragomir Mariana, absolventă a Universităţii Spiru Haret.

Următorul termen în proces va avea loc pe 8 septembrie.

Dacă absolvenţii Spiru Haret vor câştiga acest caz, examenul va trebui dat din nou de toată lumea. Cei 30 spun că doar aşa se va face dreptate mai ales că unii dintre ei au fost internati la spital dupa ce au fost daţi afară din examen.

Sursa: www.realitatea.net

Numai ministru al Educaţiei să nu fii! Sunt atât de multe probleme în sistem încât doamna Andronescu, domnii Vanghelie, Boc şi Băsescu nu le mai pot rezolva. Şi dacă nici ei nu se pricep, atunci cine? Nu este singurul proces care bulversează Educaţia. În judeţul Galaţi a fost câştigat procesul privind majorarea salariilor potrivit Legii 221/2008. Sigur vor fi câştigate aceste procese şi în alte judeţe.

4 comentarii:

Anonim spunea...

asa le trebuie.
in general cand gresesti trebuie sa platesti.

si cum androneasca nu pleaca nici in ruptul capului sa plateasca.

ar trebui sa le dea la toti 30 cate un post Titularizabil si sa-si ceara scuze public toti cei care nu le-au permis sa intre in examen.

Asa ceva nu se mai poate.

Anonim spunea...

Vai saraca Cati ce greu i o fi cu vreo 300 milioane pe luna !! Nici nu stiu cum de mai rezista ....

Anonim spunea...

Cam fraieri baietii de la Spiru....eu ii dadeam pe nenorociti in judecata vara ce vine si mi plateau salariul retroactiv mumushel....cu dobanda. Nu cred ca vor anula concursul e deja tarziu pt. asta ....eu as cere ca despagubiri salariul....sau mai bine zis veniturile Dnei INCAPABILE pe un an de zile pt fiecare dintre ei.

Anonim spunea...

Si ca sa vezi ce dobitoci fara pic de minte conduc invatamantul romanesc....decizia anularii concursului ii afecteaza in egala masura si pe acei...de buna credinta cati or fi ei ...care au invatat si risca sa piarda titularizarea. De ce nu puteau sa i lase sa dea examen pe cei de la Spiru si ...daca era cazu....eventual...sa le anuleze deciziile dupa ?? Pt. ca s nu numai o adunatura de fripturisti nenorociti da s de a dreptul de o PROSTIE inimaginabila!