joi, 8 aprilie 2010

Singurele modificări aduse proiectului Legii Educaţiei Naţionale sunt greşelile gramaticale

„Nu vom face nicio modificare în ceea ce priveşte principiile de bază ale legii, ci doar am corectat greşelile gramaticale.“,
DANIEL FUNERIU, ministrul educaţiei

SCHIMBĂRI

Decalogul „Funeriu”
  1. Învăţământul obligatoriu va fi de zece ani;
  2. Grupa pregătitoare de la grădiniţă va fi obligatorie;
  3. Clasa a IX-a va face parte din ciclul gimnazial;
  4. La fiecare doi ani, elevii din clasele I-VIII vor trece prin evaluări;
  5. Examenul de Bacalaureat va fi simplificat: două probe scrise;
  6. Finanţarea sistemului de învăţământ se va face pe cap de elev;
  7. Din consiliul de administraţie al şcolii vor face parte repre zentaţi ai părinţilor, ai comunităţii locale şi ai profesorilor;
  8. Sistemul va fi descentralizat până la nivelul şcolilor;
  9. Viitorii profesori vor trebui să aibă studii de licenţă, de masterat didactic şi un an de ucenicie;
  10. Examenul de titularizare va fi susţinut în cadrul unităţii de învăţământ.
Sursa: www.edu.ro
Domnul Funeriu este iresponsabil. Şcoala românească stă pe un butoi cu pulbere. În scurt timp în toate judeţele va începe greva generală. Ghinionul nostru este că nu avem mai mulţi lideri de sindicat precum Ion Dobre de la Buzău. Liderii de sindicat vor trebui să facă demersurile necesare pentru declanşarea grevei generale. Cred că de data aceasta vom merge până la capăt. Nemulţumirile acumulate sunt prea mari ca să ne mai mulţumim cu jumătăţi de măsură.

3 comentarii:

Adrian Stoica spunea...

Da ... si, ca de obicei, profesorii vor lua o mare teapa.
Actiunea impotriva scolii a fost una criminala si pregatita cu multa grija.
Asadar:
Criza statea sa inceapa. Se stia ca nu sunt bani, Tariceanu stia si a spus-o. Dar, parlamentarii au votat, in unanimitate, pentru majorarea de 50%. De ce?
Ai fost lider sindical ... au fost presiuni REALE pentru aceasta majorare? Eu cred ca NU.
Ideea a fost ca s-a facut tam-tam, banii nu s-au dat, dar S-A AUZIT DE EI, ceea ce a generat o mare iritare in randul opiniei publice.
Cred ca, din pacate, se va incerca si se va reusi intoarcerea parintilor si a opiniei publice impotriva profesorilor. Se va merge pe sloganul "profesorii vor bani" ... iarasi. Si: profesorii ne nenorocesc copiii etc.
In mod normal, ar trebui sa fie o greva prelungita ... cat isi vor premite profesorii sa stea fara bani?
Si, mai ales, ce fac ACUM pentru ca societatea sa se solidarizeze cu ei, sau macar sa ii accepte in perioada grevei?
...
Eu cred ca va fi greva si ca profesorii nu vor obtine, practic, nimic.
Solutii: la nivel global nu exista. La nivel individual vad doua: iesirea din sistem - asta este, au patit-o si altii inainte, inginerii minieri, de exemplu - sau scolile private. In sistemul public nu mai e de stat. Sa faca scoala Funeriu cu cine vrea!

Daniel Mălăelea spunea...

I-am urat in ocrombrie 2008 pe liberali pentru ca eu credeam ca ne mint. Nemernicii de la PDL si PSD spuneau ca sunt bani, ca ei vor aplica legea. Dupa 2 ani am ajuns sa recunosc ca liberalii au fost onesti fata de noi, iar ticalosii acestia dupa ce ca au castigat alegerile mintind, acum isi bat joc de noi.

Adrian Stoica spunea...

Daniel, azi am facut un plin la masina ... m-a costat, cred, cu 30% mai mult ca anul trecut ... salariul meu a scazut. Ei, problema este ca pretul benzinei nu a crescut, in acest interval cu mai mult de cativa banuti odata ... suportabil ... dar a crescut des.
Vad smecheria, dar nu ma enervez asa tare. In schimb, daca pretul benzinei ar fi crescut de ieri pana azi cu 30%, mi-as fi iesit din pepeni.
Pricepi? Daca guvernul ne iubea, trebuia sa ne dea o majorare de 2% ... dar in fiecare an.
Auzea nea Ghita ca iar au crescut salariile profesorilor. Cu cat? Cu 2%... Da? Cacat, ce-i 2%? Asa ar fi gandit oamenii. Dar, cand au auzit 50% ... stii cat de urat au reactionat ... Iar chestia asta a fost PREMEDITATA, ca acum sa nu mai putem spune nimic ... "A, voi sunteti aia cu 50%?... La munca, putorilor ..." asta va fi reactia parintilor.