duminică, 31 ianuarie 2010

Dezbatere pe tema violenţei în şcoli

De câţiva ani sunt responsabilul Comisiei pentru prevenirea violenţei în mediul şcolar şi al Comisiei de Disciplină din Colegiul Tehnic Media. M-a preocupat şi mă preocupă acest fenomen atât de mult discutat. Am citit destul de multe analize, studii, articole pe această temă, am aplicat numeroase teste şi chestionare elevilor şi părinţilor, am analizat zeci de cazuri şi am propus sancţiuni. Din fericire, în liceul nostru au fost totuşi cazuri minore şi destul de puţine. Dar ele există în fiecare unitate şcolară şi au cauze dintre cele mai diverse. Nici nu ar putea fi altfel deoarece şcoala nu poate fi separată de societate, de familie şi de foarte multe ori influenţele negative din familie, societate se răsfrâng asupra mediului şcolar.
Singuri nu putem eradica acest fenomen şi de aceea sunt lăudabile iniţiativele de genul celei pe care o are domnişoara deputat Alina Gorghiu, care mâine va organiza la Palatul Parlamentului o dezbatere pe tema violenţei în şcoli. Voi participa la această dezbatere la care vor fi prezenţi profesori, elevi, parinti, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar, ai Politiei Comunitare, ai Directiei de Asistenta Sociala, ai ONG-urilor. Îi mulţumesc şi de această dată Alinei pentru implicare şi pentru sprijinul pe care ni-l acordă.

3 comentarii:

mirea spunea...

E foarte bine ca se propun astfel de teme,de altfel sunt convins ca in politica de varf romaneasca sunt si personaje bine intentionate,insa varful piramidei nu raspunde de baza.Problema e cum putem dezbate violenta morala la care e supusa Romania astazi?!

alina gorghiu spunea...

Daniel, eu cred ca a fost o dezbatere reusita, cu niste concluzii bune. E o prima etapa, cu siguranta nu si ultima. Iti multumesc foarte mult pentru implicare.

Daniel Mălăelea spunea...

Alina, meriti multe multumiri din partea dascalilor. Trebuie sa facem ceva pentru a limita violentele din scoli si licee cat inca nu e prea tarziu. Am uitat sa spun faptul ca intr-un liceu din Bucuresti o profesoara vine cu pistol la scoala. Zice ca asa se simte ea in siguranta. Vreau sa constituim repede grupul de lucru si sa ne apucam de treaba.
Tu poti sa faci minuni. Deja toti te cunosc si apreciaza initiativele tale. Si alaturi de tine vom fi din ce in ce mai multi. Multi dintre noi, dascalii, suntem sufleisti, suntem altruisti, oferim mult si primim putin.Dar noi nu avem puterea pe care o ai tu. De aceea, iti multumesc pentru tot ceea ce faci pentru noi. Eu voi fi intotdeauna alaturi de tine in orice actiune desfasurata in folosul scolii romanesti si al copiilor nostri