vineri, 8 ianuarie 2010

Să ne amintim

Lunga aşteptare a luat sfârşit. Mai sunt câteva ore şi se va auzi primul fluier la cea de a 12-a ediţie a Cupei Liceelor. Emoţiile sunt acum foarte mari. Toţi ne-am fixat obiective şi vrem să le îndeplinim. Ne-am pregătit fiecare cum am putut. Unii mai mult, alţii mai puţin. Condiţiile de pregătire au fost vitrege pentru mulţi. Multe echipe nu au avut săli de antrenament, nu au avut mingi de futsal, unii nu au nici măcar echipament. Cei care au întins o mână de ajutor celor care s-au aflat în situaţii mai grele au fost puţini. Eforturile cele mai mari în acest sens le-au facut I.S.M. şi SMART FOTBAL. Pentru tot ceea ce au facut, noi le mulţumim. Colegiul Tehnic Media a încercat sa ofere o mână de ajutor organizând miniturnee în sala de sport şi adresând numeroase invitaţii pentru meciuri de pregătire. În sala din Media au jucat meciuri de pregătire echipele liceelor: I.L. Caragiale, J. Monnet, Petru Maior, Socolescu, Gheorghe Lazăr, Cantemir Vodă, Gheorghe Şincai, Britisch Scholl, Şcoala Cambridge, Sf. Pantelimon, Edmond Nicolau, Kretzulescu, Mihai Eminescu, George Călinescu, Eugen Lovinescu, Viilor, Mihail Sadoveanu. Lor, în primul rând , dar şi celorlalte echipe, le dorim mult succes.

Competiţia trebuie să se desfăşoare în cel mai desăvârşit fair-play. Ar fi bine să avem toţi bărbăţia să recunoaştem, atunci când pierdem, că adversarii au fost mai buni decât noi. Până la urmă, important nu este să câştigi, important este să participi. Însăşi participarea la Cupa Liceelor este o victorie. Este o victorie împotriva condiţiilor vitrege de pregătire, a lipsurilor de tot felul. De aici încolo orice este posibil. Acum toţi visăm că vom câştiga. Doar unii o vor face cu adevărat. Vor câştiga cei mai buni. Toţi deopotrivă însă, învinşi şi învingători, vor trebui apreciaţi pentru dăruire, pentru curaj, pentru sacrificiul de sine.

http://cupaliceelor.gsp.ro/category/blog-de-liceu/colegiul-tehnic-media/


Un comentariu:

Daniel Mălăelea spunea...

Acum suntem la un nou început. ISM organizează cea de-a 13-a editie a Cupei Liceelor.Cred ca pauza de anul trecut ne-a prins bine. Cu siguranţa ne-a dovedit tuturor ce mare nevoie avem de aceasta competitie. Multumim, ISM!