marți, 5 ianuarie 2010

Funeriu confirmă comasarea claselor şi revenirea directorilor la catedră

"Am prezentat mai multe măsuri care pot fi luate la nivel de Minister în vederea eficientizării costurilor. Printre acestea se numără renunţarea la degrevarea de ore la clasă în ceea ce-i priveste pe directori şi directori adjuncţi sau comasarea unor clase", a precizat ministerul Educaţiei, Daniel Funeriu. Toate aceste măsuri vor intra în aplicare de la 1 septembrie.

Oficialul a completat că niciuna dintre aceste măsuri nu va duce la o guvernare în afara legii sau la perturbarea actului educaţional. "Vom avea în vedere interesul elevilor. Nici un elev să nu sufere. Trebuie să punem în aplicare această ordonanţa cu costuri sociale minimale", a declarat ministrul Educaţiei.

Sursa: www.realitatea.net

Dintre măsurile propuse astăzi de MECTS eu sunt de acord cu revenirea la norma de 18 ore pentru profesorii şi învăţătorii cu gradul didactic I şi vechime de peste 25 de ani. Prin adăugarea celor 2 ore nu se rezolvă problema desfiinţării celor 15000 de posturi, dar mi se pare că aşa este mai echitabil. Cred că este o măsură bună şi revenirea la catedră pe o jumătate de normă a directorilor şi directorilor adjuncţi. Unii dintre ei sunt pe aceste funcţii de zeci de ani şi cred că au uitat şi cele mai elementare noţiuni de metodică şi pedagogie.

11 comentarii:

turisticus spunea...

Probabil ca nu aveti 25 ani vechime, domn profesor!!!

Daniel Mălăelea spunea...

Am doar 14. Dar de ce ar trebui neaparat sa aiba mai putine ore, cand, de fapt, fiind cei mai buni profesori, de experienta lor ar trebui sa beneficieze cat mai multi elevi? Decat sa ramana pe drumuri profesori tineri, mai bine ar fi ca acesti colegi cu experienta sa predea cu doua ore in plus pe sapatamana.

CORA spunea...

Eu nu sunt de acord cu nimic! Poate doar cu miscorarea bugetului administratiei prezidentiale si a serviciilor secrete!!!

Daniel Mălăelea spunea...

Cora, nici nu-i intereseaza parerea noastra. Astazi liderii de sindicat nici nu au fost de acord cu aceste propuneri. Si totusi sunt sigur ca ele se vor aplica.

Liviu spunea...

Ca de obicei - au loc intalniri guvern - sindicate, de la care liderii sindicali ies pleostiti si se aplica, desigur, ce a decis guvernul :)

Daniel Mălăelea spunea...

Liviu, eu sunt convins ca asa va ramane. De mult timp se intampla asta. Liderii nostri sunt foarte buni la dat declaratii de presa.

CORA spunea...

Nici nu am urmarit stirile azi, ca sa nu ma enervez...si, cu toate astea, citind concluziile, ma apuca teroarea!!!

Anonim spunea...

cred ca asta e pimul pas pentru marirea normei didactice la 20 pt. restul cadrelor...si nu sunt de acord!cum nu sunt de acord nici cu majorarea efectivelor de elevi-"pt. a spori eficienta actului didacic"--ha,ha si nici cu diferenta dintre finantarea/elev de la tara fata de urban...dar cui ii pasa daca sunt sau nu de acord?

Anonim spunea...

Eu...ca si domnu Daniel sunt de acord cu tot ce nu ma afecteaza pe mine ...si sa moara dracu odata si capra aia a vecinului!! ...Plus ca eu mor de drag cand vb domnia sa asa...candid de liderii de sindicat....nici usturoi n a mancat nici gura ....

Daniel Mălăelea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Daniel Mălăelea spunea...

Colegule, iti pierzi vremea. Ar trebui sa ai bun simt. Ai revenit?